V klipe Mira Jaroša sa objavila aj prezidentka Zuzana Čaputová, pozrite si ho

Svetom sa v týchto dňoch šíria podporné hymny, prostredníctvom ktorých umelci udržujú kontakt so svojimi fanúšikmi a zároveň ich povzbudzujú, aby tieto náročné dni vydržali.

08.05.2020 14:00
Miro Jaroš Foto:
Spevák Miro Jaroš.
debata (4)

Ruku k dielu priložil tiež slovenský spevák Miro Jaroš. Prostredníctvom novej skladby Zvládneme to sa prihovára svojim najčastejším poslucháčom – deťom a ich rodičom. "Mojím prianím je, aby sme sa hlavne zabavili a povzbudili sa navzájom. Uvedomili si, ako veľmi sa potrebujeme,“ hovorí Miro Jaroš na margo toho, prečo sa rozhodol vydať pieseň Zvládneme to. Dôležitou úlohou jeho novej skladby je tiež zodpovedať časté detské otázky, ktoré aktuálna situácia priniesla. „Myslím si, že je dôležité byť pravdivý a úprimný. Toto obdobie je náročné pre všetkých. Deťom chýbajú kamaráti, ihriská, niektorým rúška prekážajú. Verím, že nová pesnička tiež pomôže to ľahšie zvládnuť,“ vysvetľuje.

Za vznikom pesničky Zvládneme to sa skrýva hneď viacero múz… Jednou z nich sa stala tiež prezidentka Zuzana Čaputová. Práve jej slová môžu fanúšikovia počuť v závere pesničky. „Krátko po tom, kedy na Slovensko prišla korona, som sledoval v televízii príhovor pani prezidentky. Keď na konci príhovoru povedala „Zvládneme to!“ zarezonovalo to vo mne. Neskôr som podľa toho nazval pesničku,“ prezrádza Miro.

Neskôr, keď sa začali prípravy videoklipu k pesničke, Miro si na prezidentský príhovor spomenul a napadlo mu použiť záznam z tohto príhovoru aj v klipe. „Poslal som pesničku do prezidentského paláca. Hovorca prezidentky Martin Strižinec mi na druhý deň zavolal, že pani prezidentka súhlasí. Dostali sme súhlas na použitie zvuku i obrazu zo spomínaného príhovoru, túto spoluprácu si veľmi vážime,“ dodáva Miro na margo podpory dôležitého posolstva z prezidentského paláca.

Napriek komplikovanej aktuálnej situácii, ktorá nepraje nakrúcaniam, sa Miro podujal vytvoriť ku skladbe aj videoklip. Ten vznikal dva dni v Bratislave a okolí. Spoločne s Mirom si v klipe zahrali aj Paulínka a Narayan, ktorí si s ním v pesničke tiež zaspievali. Ich rodičov si zahrali herci Adela Mojžišová a Jozef Jurčišin-Kukľa. Okrem pani prezidentky sa krátkymi videami pridali aj mnohí Mirovi kolegovia a priatelia so svojimi rodinami – Kali, Tina a Separ, Peťo Cmorik, Mark Dann, tanečník Miňo Kereš či deti herečky Kristíny Tormovej.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Miro Jaroš #Zuzana Čaputová

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...