Andy Serkis čítal Hobita, vyzbieral na charitu 280-tisíc libier

Viac ako 280 000 libier darovali ľudia na charitatívne účely pri piatkovej benefičnej iniciatíve britského herca Andyho Serkisa.

10.05.2020 08:24
Andy Serkis Foto: ,
Herec Andy Serkis s manželkou Loraine Ashbourneovou.
debata

Muž, ktorý vo filmoch podľa príbehov J. R. R. Tolkiena stvárnil postavu Gluma, naživo prečítal celý román Hobit, pričom aspoň časť čítania sledovalo na internete viac ako 650 000 ľudí. Informovali o tom britské médiá.

Čítanie knihy, ktorá má v závislosti na vydaní aj niekoľko sto stránok, zvládol Serkis podľa spravodajského webu BBC za necelých 11 hodín. Používal pri tom rôzne hlasy pre jednotlivé postavy, vrátane dobre známeho stvárnenia Gluma.

„Hobbitathon“ prerušilo len niekoľko prestávok na toaletu a tiež dopoludňajšie dve minúty ticha na počesť obetí druhej svetovej vojny.

Ľudia mohli Serkisovo úsilie sledovať na serveri YouTube a venovať príspevky crowdfundingovému serveru GoFundMe, kde nakoniec príspevky divákov prekonali pôvodne stanovený cieľ 100 000 libier. Vybrané peniaze pôjdu na pomoc britskému štátnemu zdravotníctvu a charitatívnej organizácii Best Beginnings, ktorá pomáha rodinám s čerstvo narodenými deťmi.

debata chyba
Viac na túto tému: #charita #čítanie #Hobit #Andy Serkis

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...