Pamätáte si ešte Celine Dion z čias víťazstva v Eurovízii? Dnes to je iná žena!

Množstvo spomienok a archívnych momentov prináša nasledujúci víkend, ktorý by normálne patril veľkolepému živému prenosu hudobnej súťaže Eurovízia. Pre koronavírus sa síce finále nekoná, ale Eurovízia si našla svoju cestu.

15.05.2020 08:41
debata (5)
Speváčka Celine Dion v roku 1988 s cenou... Foto: SITA/AP, Peter Kemp
Speváčka Celine Dion v roku 1988 s cenou Eurovízie po víťazstve v pesničkovej súťaži. Speváčka Celine Dion v roku 1988 s cenou Eurovízie po víťazstve v pesničkovej súťaži.

V sobotu večer 16. mája budú môcť diváci sledovať na Youtube a vybraných televíznych kanáloch program, v ktorom sa objavia účinkujúci z jednotlivých krajín, ale tiež niektorí bývalí víťazi. Nebudú chýbať špeciály súvisiace s pesničkovou súťažou, ktorá má dlhoročnú históriu a tvorcovia plánujú napríklad predstavenie rebríčkov najväčších úspechov či prehľad najväčších kontroverzií z hudobnej šou.

Eurovízia má na svojom konte desiatky hudobných hitov, ktoré zľudoveli. A napriek tomu, že má aj početné rady kritikov, treba dodať, že svoju kariéru v nej odštartovali alebo výdatne podporili aj niektoré veľké mená.

zväčšiť Speváčka Celine Dion odštartovala svetové turné... Foto: SITA/AP, Jacques Boissinot
Celine Dion Speváčka Celine Dion odštartovala svetové turné World Tour Courage v kanadskom Quebecu.

Stačí si spomenúť na švédsku skupinu ABBA, ktorá v roku 1974 vyhrala súťaž so skladbou Waterloo, francúzsku speváčku France Gall, ktorá si cenu odnášala v roku 1965 spoločne so Sergom Gainsbourgom, alebo napríklad Conchitu Wurst, triumfujúcu v roku 2014.

Azda najväčšou hviezdou, aká sa kedy v Eurovízii objavila – teda aspoň z hľadiska súčasného pohľadu na svet hudby a šoubiznisu – je speváčka Celine Dion. Kanadská rodáčka reprezentovala v roku 1988 v pesničkovej súťaži Švajčiarsko ako dvadsaťročná začínajúca umelkyňa. A veruže to bol veľkolepý štart ešte veľkolepejšej kariéry.

Pri pohľade na archívne zábery sa ani nechce veriť, že Celine Dion pôsobila kedysi viac ako ustráchaná školáčka a poctivá študentka než diva veľkých pódií. Ale veď posúďte sami.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #víťazstvo #Céline Dion #Eurovízia #špeciál

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....