William a Kate prekvapili! Je toto signál, že oni sú 'skutočná' kráľovská rodina?

Komunikácia prostredníctvom sociálnych médií je v dnešných časoch nutnosťou aj pre členov kráľovských rodín a predstaviteľov monarchií. Medzi tie najsledovanejšie rozhodne patrí britská.

19.05.2020 14:08
Kate Foto:
Vojvodkyňa Kate s manželom, princom Williamom, počas návštevy v Dubline.
debata (1)

Fanúšikovia, ale aj čitatelia, ktorí sa aspoň trochu zaujímajú o dianie v rodine slávnej panovníčky Alžbety II., asi postrehli, že obaja jej vnuci komunikujú prostredníctvom Instagramu. No kým princ Harry s manželkou Meghan, ktorí sa začiatkom roka rozhodli vzdať kráľovských povinností, museli upustiť od označenia „royal“ na svojom Instagrame, Harryho brat stále viac posilňuje svoju pozíciu.

Tvrdia to aspoň experti na komunikáciu s verejnosťou, ktorí zachytili drobnú a predsa veľmi významnú zmenu na instagramovom účte Williama, jeho manželky Kate a ich troch detí. Doposiaľ mal účet len názov Kensingtonského paláca, kde celá rodina sídli. V pondelok ju však administrátori zmenili na „oficiálny instagramový účes Vojvodu a Vojvodkyne z Cambridge, so sídlom v Kensingtonskom paláci“.

Podľa viacerých odborníkov na komunikáciu je táto drobná zmena odrazom posilňujúcej sa pozície Williama a jeho davmi milovanej manželky Kate v rámci kráľovskej rodiny aj v rámci vzťahu verejnosti k predstaviteľom britskej monarchie.

Princ William je druhým v poradí následníctva na britský trón hneď po svojom otcovi – princovi Charlesovi. Je pravdepodobné, že po smrti panovníčky Alžbety II. sa v budúcnosti žezla ujme najprv Charles, čiperný sedemdesiatnik. Veľká Británia si však dobre uvedomuje, že raz bude v čele monarchie stáť práve William a jeho pôvabná manželka. A nemusí to vôbec trvať dlho.

Manželia, ktorí sú rodičmi dvoch synov a jednej dcéry, tiež pravidelne ukazujú svoju spätosť s krajinou či podnikajú viaceré osvetové alebo charitatívne aktivity. Napríklad začiatkom tohto týždňa sa zapojili do podpory aktivít a osvety v rámci týždňa mentálneho zdravia. Obaja intenzívne podporujú organizácie na pomoc v ťažkej psychickej situácii a v časoch pandémie koronavírusu svoju aktivity ešte zintenzívnili – online sa prihovárali verejnosti aj vybraným konkrétnym adresátom.

zväčšiť Záber na zmenu oficiálneho instagramového účtu... Foto: Instagram
Záber na zmenu oficiálneho instagramového účtu Williama a Kate. Záber na zmenu oficiálneho instagramového účtu Williama a Kate.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #kráľovská rodina #Instagram #William a Kate

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...