Mala jednu z najkrajších tváričiek na svete! A dnes? Priscilla Presley oslávila 75

Priscilla Presley kedysi patrila k najkrajším ženám sveta. Nečudo, že svojou nádhernou tvárou očarila Elvisa Presleyho a v rokoch 1967 - 1973 bola jeho manželkou.

25.05.2020 15:00
debata

Ako 23-ročná mu porodila dcéru, Lisu Marie Presleyovú. Lisa Marie je jediným potomkom Elvisa Presleyho. 24. mája oslávila Priscilla Presley 75. narodeniny.

Priscilla Presley na zábere z roku 1981. Foto: Profimedia
Priscilla Presley Priscilla Presley na zábere z roku 1981.

S Elvisom sa spoznala v roku 1959, keď Presley slúžil na vojenskej základni v Nemecku (Bad Nauheim). Bola to láska na prvý pohľad, i keď krásna Priscilla mala vtedy len 14 rokov. Na svadbu so slávnym spevákom si tak musela počkať do roku 1967, keď si povedali „áno“ v Las Vegas, 9 mesiacov po svadbe prišla na svet ich spoločná dcéra. Ich manželstvo sa skončilo rozvodom, keďže Presley začal pred láskou uprednostňovať alkohol a drogy. Kráľ rock ‚n‘ rollu zomrel v roku 1977 ako 42-ročný.

Elvis Presley so svojou ženou Priscillou po ich...
Priscilla Presley na zábere z roku 1981.
+6Priscilla Presley a Patrick Duffy na zábere k...

V knihe „Môj život s Elvisom“ napriek náročnému manželstvu Priscilla priznala, že bez Elvisa by nebola tým, čím je. Jeho meno jej v živote aj v kariére pomohlo. Dokázala sa presadiť ako herečka v legendárnom Dallase, ale divákov zabavila aj ako Jane Spencer v sérii komédií „Bláznivé strely“ po boku Leslieho Nielsena.

Leslie Nielsen a  Priscilla Presley v roku 1998... Foto: SITA/AP, Steven Schapiro
Priscilla Presley Leslie Nielsen a Priscilla Presley v roku 1998 v komédii Bláznivé strely.

V roku 1982 sa Priscilla postarala o to, že z niekdajšieho Elvisovho sídla Graceland v Memphise sa stalo múzeum. Často ho označujú za druhý najslávnejší obytný dom v Spojených štátoch – hneď po Bielom dome. Pred rokmi, po jeho smrti, takisto "osviežila“ slávne Elvisove vianočné piesne, ktoré spieval so známymi americkými popovými a country speváčkami, čím vznikol album Duety.

Priscilla Presley na premiére filmu z... Foto: SITA/AP, Jack Plunkett
Priscilla Presley Priscilla Presley na premiére filmu z produkcier HBO "Elvis Presley: The Searcher" v Austine.

V roku 2010 vyšiel na popud Priscilly ďalší album Viva Elvis, na ktorom je pôvodný Elvisov spev zasadený do širokého spektra nových hudobných aranžmánov. Tento nový zvuk len potvrdil Elvisovu všestrannosť a schopnosť majstrovsky zvládať všetky hudobné žánre. Všetky piesne z tohto albumu zazneli na veľkej rovnomennej šou v Las Vegas, kde Priscilla osobne dohliadla na vznik predstavenia, choreografie a dychberúce tanečné kreácie v podaní svetoznámeho Cirque du Soleil. A Priscilla stojí aj za troma úspešnými albumami, na ktorých v rokoch 2015 – 2017 dala nahrať k Elvisovmu hlasu britský The Royal Philharmonic Orchestra. Vyšli pod názvami The Wonder of you: Elvis Presley with the Royal Philharmonic Orchestra, If I Can Dream: Elvis Presley with the Royal Philharmonic Orchestra a Christmas with Elvis and the Royal Philharmonic Orchestra.

Priscilla Presley sa preslávila aj na poli seriálu. V slávnom Dallase stvárňovala postavu krásnej Jenny Wade 6 rokov, svojou tvárou herečka očarila aj mimo televíznych kamier. Bohužiaľ, jej krása pominula, o čo sa Priscilla Presley sama výrazne zaslúžila. Už pred rokmi sa začala niekdajšia manželka Elvisa Presleyho vzpierať prírode a starnutie túžila zastaviť zubami-nechtami. Tvár plná botoxu, poznačená množstvom chirurgických zákrokov, sa tak rokmi stala jej „poznávacím“ znamením.

Priscilla Presley na zábere z roku 2014. Foto: SITA/AP, Lance Murphey
Priscilla Presley Priscilla Presley na zábere z roku 2014.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #výročie #Priscilla Presley

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...