Michal Dočolomanský bojuje s rakovinou pľúc

Známy slovenský herec Michal Dočolomanský bojuje už niekoľko týždňov s rakovinou pľúc. Predstaviteľ dnes už legendárnej úlohy Jánošíka v muzikáli Na skle maľované údajne dochádza liečiť sa na onkologické oddelenie ružinovskej nemocnice v Bratislave. Informoval o tom denník Nový čas.

25.01.2008 10:42
debata

„Dnes sú už rôzne možnosti liečby, a keby to aj náhodou nevyšlo, nebudem prvý ani posledný,“ povedal 65-ročný herec.

Dočolomanský sa musel vzdať účinkovania v inscenácii Shakespearovej hry v Slovenskom národnom divadle Skrotenie zlej ženy, ktorá mala nedávno premiéru. „Pán Michal Dočolomanský odstúpil zo skúšobného procesu naštudovania inscenácie Činohry SND Skrotenie zlej ženy zo zdravotných dôvodov,“ povedala hovorkyňa divadla Zuzana Golianová.

Zákerná nemoc sa u umelca ozvala už v roku 2004, napísal denník. Vtedy mu pri náročnej operácii srdca na bratislavských Kramároch objavili aj nález na pľúcach. S fajčením prestal však len pred mesiacom.

Predstaviteľ desiatok divadelných a filmových rolí dúfa, že zákernú chorobu s pomocou liečby zdolá. V súčasnosti hrá v niekoľkých hrách SND. V novembri minulého roku Dočolomanský získal ocenenie od Literárneho fondu za celoživotnú tvorbu a v auguste mu prezident Ivan Gašparovič udelil najvyššie štátne vyznamenanie za mimoriadne zásluhy.

debata chyba

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...