Náročná cyklotúra už zlákala Ďurianovú či Bartekovú! Teraz sa k nim pridal aj Bača

Hendikepovaným a sociálne slabým budú počas PARASPORT24 tour pomáhať aj osobnosti ako Zuzana Vačková, Bibiana Ondrejková, Přemysl Boublík či Martin Harich.

29.05.2020 00:00
Juraj Bača Foto:
PARASPORT24 tour tento rok podporí aj Juraj Bača.
debata

Cyklistický pelotón zložený z hendikepovaných športovcov a známych osobností PARASPORT24 tour štartuje v nedeľu 31. mája z Vršateckého Podhradia.

Kvôli aktuálnej situácii sa tento rok pôjde „len“ naprieč trenčianskym krajom. Hendikepovaným a sociálne slabým budú pomáhať aj osobnosti Zuzana Vačková, Danka Barteková, Bibiana Ondrejková, Přemysl Boublík, Marianna Ďurianová, Martin Harich či Jakub Petraník. Po prvýkrát akciu podporí aj herec, moderátor a hudobník Juraj Bača a známi trenčianski hokejisti! Podujatie sa tento rok uskutoční v dňoch od 30. mája do 3. júna.

Moderátorka  Marianna Ďurianová počas podujatia... Foto: Parasport24
Marianna Ďurianová Moderátorka Marianna Ďurianová počas podujatia Parasport24.

„Na začiatku sme akciu vytvorili, aby sme robili osvetu o živote ľudí s hendikepom. Za roky organizácie prerástla naša akcia do podpory ľudí s hendikepom a sociálne slabších rodín. Mám veľkú radosť, že sa nám PARASPORT24 tour opäť podarilo zorganizovať. Komunita hendikepovaných športovcov vďaka tomu už tradične aj s podporou osobností sadne na niekoľko dní na bicykle a každý deň bude na naplánovaných zastávkach pomáhať ľuďom, ktorí to potrebujú,” vysvetľuje organizátor podujatia Miroslav Buľovský z občianskeho združenia PARASPORT24.

PARASPORT24 tour každoročne pomôže desiatkam ľudí so sumou niekoľko tisíc eur. "Pomoc ide rodinám v Zamarovciach, Nemšovej, Pruskom, Mikušovciach, kde si sociálne komisie obcí sami vybrali, kto pomoc potrebuje. Pomáhať budeme vďaka našim partnerom, ale aj vďaka poslednej akcii Floriánsky beh bez bariér. Krásne na celej tejto myšlienke je to, že práve hendikepovaní optimisti dokážu povedať vetu "my to už nepotrebujeme, lebo nám ste už pomohli, tak teraz pomôžme tým ostatným,“ prezradil Miroslav Buľovský.

Herec Přemysl Boublík počas podujatia Parasport24. Foto: Parasport24
Přemysl Boublík Herec Přemysl Boublík počas podujatia Parasport24.

K pelotónu PARASPORT24 tour sa každoročne pripája množstvo známych osobností z rôznych oblastí verejného života – herci, speváci, hudobníci či moderátori. "Pravidelne nás podporujú osobnosti Zuzana Vačková, Bibiana Ondrejková, Přemysl Boublík, Marianna Ďurianová, Martin Harich, Sima Martausová, Danka Barteková či Jakub Petraník. Tento rok nás po prvýkrát podporí aj herec Juraj Bača, ako aj tie najznámejšie mená z radov trenčianskych hokejistov,“ dodáva Buľovský.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Bača #Parasport24

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...