Kráska z Modrej lagúny oslavuje! Vedela rozpútať vášne, s herectvom to šlo horšie

Americká herečka a modelka Brooke Shields, ktorá 31. mája oslavuje 55. narodeniny, sa preslávila začiatkom 80. rokov 20. storočia v sladkej romanci Modrá lagúna.

31.05.2020 12:01
debata
Herečka Brooke Shields na archívnom zábere z... Foto: SHUTTERSTOCK
Herečka Brooke Shields na archívnom zábere z roku 1990. Herečka Brooke Shields na archívnom zábere z roku 1990.

Neskôr bola známa zo seriálov Správna Susan či Džungľa rúžov. Za rolu v Modrej lagúne sa Brooke stala vôbec prvou držiteľkou ceny za najhorší herecký výkon Zlatá malina. Potom získala postupne niekoľko ďalších. Film má doposiaľ jedno z najnižších hodnotení napríklad na filmovom portáli Rottentomatoes.com.

Vďaka svojej ambicióznej matke začínala pohľadná brunetka a rodáčka z New Yorku v šoubiznise veľmi skoro, prvýkrát sa pred kamerou objavila, keď mala 11 mesiacov. Od troch rokov potom pracovala ako fotomodelka a už v detstve tiež fotografovala umelecké akty.

Herečka Brooke Shields na zábere z filmu Modrá...
Rok 1984: Spevák Michael Jackson v trblietavom...
+11Herečka Brooke Shields na archívnom zábere z...

V súvislosti s jej prácou v modelingu sa objavilo množstvo pobúrených reakcií a Shields sa objavila vo viacerých kontroverzných reklamách. Dodnes sa medzi také radí aj slávna reklama na džínsy Calvin Klein z roku 1981, keď mala herečka 15 rokov. Jej hláška „hádajte, čo stojí medzi mnou a mojimi calvinami…vôbec nič“ je dodnes kultová.

Shields, ktorej poznávacím znamením je tmavé husté obočie, sa v kariére vyhýbali veľké charakterné role a filmové príležitosti, najmä v seriáloch však dobre uplatnila svoj komediálny talent. Účinkovala tiež v rade muzikálov a v niekoľkých slávnych reklamách.

Herečka a modelka Brooke Shields sa tiež... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Herečka a modelka Brooke Shields sa tiež objavila na newyorskom módnom gala. Herečka a modelka Brooke Shields sa tiež objavila na newyorskom módnom gala.

Chodila s mnohými slávnymi mužmi, okrem iného s kráľom popu Michaelom Jacksonom, slávnym hercom Liamom Neesonom či Johnom Kennedym mladším. Nasledovala opulentné svadba a po dvoch rokoch rozpad manželstva s tenisovou hviezdou Andrem Agassim.

Po týchto vzťahoch zakotvila až v manželstve so scenáristom a producentom Chrisom Henchym, s ktorým má dve dcéry.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #herectvo #modeling #provokácia #Brooke Shields #jubileá hviezd

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...