Belgický princ sa kajá za žúr počas korony. Prijmem následky, sľubuje

Belgický princ Joachim, ktorý sa nakazil koronavírusom, keď sa v čase obmedzení v Španielsku zúčastnil na večierku, sa za svoje správanie ospravedlnil a prisľúbil, že "prijme následky".

01.06.2020 11:19
Princ Joachim na zábere z mája minulého roka. Foto:
Belgický princ Joachim na zábere z mája minulého roka.
debata

„Hlboko ľutujem svoje konanie,“ uviedol vo vyhlásení, ktoré zverejnil v nedeľu. „Ospravedlňujem sa, že som počas výletu nerešpektoval všetky nariadenia o karanténe,“ napísal tiež s tým, že v týchto ťažkých časoch nechcel nikoho uraziť.

Dvadsaťosemročný Joachim 26. mája odcestoval z Belgicka na stáž do Španielska. O dva dni neskôr však šiel na párty v meste Córdoba a následne mal pozitívne testy na ochorenie COVID-19. Podľa španielskych médií bol synovec belgického kráľa Filipa jedným z 27 účastníkov večierka. To by znamenalo porušenie nariadení, ktoré v Córdobe dovoľujú stretnutie maximálne 15 ľudí.

Španielska polícia už v tejto súvislosti spustila vyšetrovanie, pričom každému, kto porušil nariadenia, hrozí pokuta do výšky 10-tisíc eur. Všetci účastníci večierka sú už údajne v karanténe. Princ Joachim, ktorý je najmladším synom princeznej Astrid a desiatym v rade následníkov na belgický trón, má vraj len mierne príznaky ochorenia.

Španielsko postupne uvoľňuje prísne opatrenia, ktoré zaviedlo proti šíreniu koronavírusu.

debata chyba
Viac na túto tému: #ľútosť #Princ #koronavírus

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...