Vačková aj Barteková po náročnej cyklotúre: Budeme z toho žiť celý rok

Cyklistický pelotón zložený z hendikepovaných športovcov a známych osobností odštartoval 31. mája a skončil sa 3. júna vo Vršateckom Podhradí.

06.06.2020 00:00
Zuzka Vackova  Miro Bulovsky  Danka Bartekova Foto:
Zuzana Vačková, Miro Bulovský a Danka Barteková počas PARASPORT24 tour.
debata (1)

Naprieč trenčianskym krajom pomáhali hendikepovaným a sociálne slabým aj Zuzana Vačková, Danka Barteková, Jakub Petraník, Bibiana Ondrejková, Přemysl Boublík, Marianna Ďurianová a po prvýkrát Juraj Bača. Cyklistický pelotón prešiel desiatky kilometrov a rodinám rozdal celkovo 5 tisíc eur. PARASPORT24 tour má tak za sebou už 13. ročník.

13. ročník PARASPORT24 tour. Foto: PARASPORT24
PARASPORT24 tour 13. ročník PARASPORT24 tour.

„Hoci som pred dvoma rokmi prišla podporiť priateľov z PARASPORT24 pred štartom, nikdy som kvôli tréningom nemohla absolvovať cyklotúru. Musím priznať, že je to skvelý zážitok. Okrem toho, že spoločná trasa spája nás zdravých s hendikepovanými, podporujeme sa a pomáhame si, je to úžasne motivačný zážitok. Obdivujem vnútornú silu a odhodlanie všetkých, ktorí s nami šli na handbikoch či bez protéz a takmer som im nestíhala! A myšlienka, že si pomáhame navzájom, odovzdávame pomoc sociálne slabším rodinám, je úžasná, každý z nás sa cítil potrebnejší, štedrejší a dalo to našim spoločným výkonom veľký zmysel,“ vyznala sa Danka Barteková.

Danka Barteková, Jakub Petraník počas 13.... Foto: PARASPORT24
Jakub Petranik Danka Bartekova Danka Barteková, Jakub Petraník počas 13. ročníka PARASPORT24 tour.

Herečka Zuzka Vačková sa na akcii zúčastnila po šiestykrát a na partiu okolo združenia PARASPORT24 sa veľmi tešila.

"Sú to pre mňa vždy výnimočné chvíle, keď som mohla tráviť čas s týmito pre mňa nesmierne inšpiratívnymi osobnosťami. Takí sú totiž kamaráti na handbikoch a celá partia, ktorá sa tam stretáva. Akcia a komunikácia je založená na akceptácii, láske, podpore a nezištnosti, čo mi vždy robí dobre na duši. Táto akcia je výnimočná nielen tým, že spája ľudí s hendikepom so športovcami a osobnosťami mediálneho sveta, ale aj tým, že sa snaží pomáhať sociálne slabým rodinám v obciach, cez ktoré bicyklujeme. Bolo to krásne, podnetné, plné emócií a empatie. Opäť z toho budem celý rok žiť,“ prezradila Zuzana Vačková.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Danka Barteková #Zuzana Vačková

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...