Chris Evans ako Kapitán Amerika? Z úlohy sa vykrúcal, ako sa dalo

Chrisa Evansa preslávila rola vo filme Kapitán Amerika. Ale ako prezradil, veľa nechýbalo a na rolu v spomínanom filme by už len spomínal, ako na "nejakú" ponuku spred rokov.

07.06.2020 11:00
Chris Evans Foto: ,
Herec Chris Evans.
debata

Hrdina Kapitán Amerika má mnoho dobrých vlastností, je obdarený spravodlivosťou, odvahou, úprimnosťou a predovšetkým vôľou, vďaka ktorej sa nikdy nevzdáva. Veľa však nechýbalo a nie Chris Evans (38), ale iný herec by skončil v tejto úlohe, ako rodený Američan prezradil v rozhovore pre The Hollywood Reporter. Dôvod? Na rozdiel od spomínanej postavy je Evans úplne normálny človek s bežnými problémami a pochybnosťami. A o rolu nemal záujem.

Počas natáčania pociťoval čoraz častejšie záchvaty paniky, po prvýkrát sa u neho objavili v roku 2010 počas nakrúcania snímky Vpich. „Začal som pochybovať o tom, či je pre mňa herectvo to pravé. Nebol som si istý, či sa cítim taký zdravý, ako by som mal byť.“ Práve v čase, kedy sa zaoberal týmito myšlienkami, prišiel Marvel s ponukou na rolu Kapitán Amerika (Captain America: Prvý Avenger) a ponuku na celkovo deväť filmov.

Pre Evansa to vtedy bolo priveľké sústo a do filmu sa nehrnul, preto odmietol aj účasť na skúšobných záberoch. Marvel však mal svoju predstavu a tou bol práve Chris Evans – herca sa napokon podarilo presvedčiť a výsledok už všetci poznáme. Napokon herec priznal, že účinkovanie vo filme bolo to najlepšie rozhodnutie, aké kedy urobil. A je vďačný aj spoločnosti Marvel, že to s ním hneď na začiatku nevzdala. „Za veľa vďačím Kevinovi Feigemu (šéf Marvelu). Bol veľmi vytrvalý, čím mi zabránil urobiť obrovskú chybu,“ dodal Evans.

debata chyba
Viac na túto tému: #Chris Evans

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...