Fakt je tu s nami Madonna, písali demonštranti v Londýne

Desiatky tisíc ľudí po celom svete sa v sobotu zišli na uliciach a námestiach, aby vyjadrili svoj hnev nad smrťou Afroameričana Georga Floyda.

07.06.2020 18:21
debata (1)

A nechýbali ani celebrity, medzi davom v Londýne sa dali rozpoznať naozaj slávne tváre. Demonštráciu prišla podporiť 61-ročná Madonna, ktorá sa pre tento krok odhodlala napriek zraneniu kolena. Ulicammi Lonnýba sa tak spolu s tisíckami ďalších ľudí pohybovala aj s pomocou barlí. S kolenom, ako je známe, má slávna americká speváčka problémy od októbra minulého roka.

Madonna počas protestu "Black Lives... Foto: Profimedia
Madonna Madonna počas protestu "Black Lives Matter" v Londýne.

V centre Londýna sa zhromaždil dav o veľkosti desiatok tisíc ľudí. Pripomenuli si pamiatku Floyda, ako aj ľudí, ktorí v Británii zomreli pri zásahoch polície alebo v dôsledku ľahostajnosti. Niektorí protestujúci, ktorých neodradil ani hustnúci dážď, sa následne presunuli pred americkú ambasádu v metropole. Mnohí z nich si pokľakli na koleno a vztýčili zaťatú päsť, pričom vykrikovali heslá ako „Ticho je násilie“ a „Farba (pleti) nie je zločin“.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Suki Waterhouse (@sukiwaterhouse),

Okrem Madonny sa k londýnskym protestom pripojila aj mladšia generácia slávnych hviezd – napríklad modelka a herečka Suki Waterhouse či jej kolegyňa Alexa Chung. Obe si fotografie z protestov zavesili na svoje Instagramy.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#blacklivesmatter #london

Príspevok, ktorý zdieľa Boris Becker (@borisbeckerofficial),

Protesty podporili aj športovci – slávny tenista Boris Becker či 30-ročný boxer Anthony Joshua. Po protestoch sa na sociálnych sieťach začali množiť fotografie, ktorými sa popýšili napríklad fanúšikovia Madonny. Mnohí z nich zverejnili jej fotografiu, ako celkom prirodzene „zapadla“ do protestujúceho davu a podpisky pod zábermi zneli: „Wow, Madonna je naozaj na londýnskej ulici a protestuje“.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #Madonna #George Floyd

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...