Je to vôbec možné? Tom Jones oslávil 80! Spievať budem, kým dýcham, vraví

Britský spevák Tom Jones sa v nedeľu dožil okrúhleho jubiela 80 rokov.

08.06.2020 12:00
debata
Spevák Tom Jones. Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Tom Jones Spevák Tom Jones.

Rodák z Walesu je na hudobnej scéne od roku 1963 a počas kariéry sa vypracoval na jednu z najväčších hviezd populárnej hudby. Úspech mu priniesli skladby ako „It's Not Unusual“, What's New Pussycat?" alebo „Kiss“.

Jeho vystúpenia v Las Vegas si získali obdiv aj u legiend ako Elvis Presley či Frank Sinatra. Spevák, vlastným menom Thomas John Woodward, vo svojej tvorbe uplatňuje rôzne hudobné žánre – pop, rock, country, gospel, soul, blues, ale nevyhýba sa ani elektronickej a tanečnej hudbe.

Pri príležitosti svojho jubilea pre stanicu BBC uviedol, že bude spievať, „pokiaľ bude dýchať“, a vysoký vek mu nevadí, pretože má „nádherné spomienky“ na prežitý život. „Boh bol ku mne dobrý a hlas som nestratil. Ďakujem svojmu publiku za podporu, vystupovať na koncertoch mi dáva silu,“ uviedol.

Sir Tom si zároveň v súvislosti s pretrvávajúcim obmedzením pohybu obyvateľstva dôsledkom koronavírusovej pandémie zaspomínal, že ako dieťa prekonal tuberkulózu a musel zotrvať dva roky v domácej izolácii. „Naučilo ma to, že človek nesmie brať zdravie ako samozrejmosť,“ zakončil.

Tom Jones, ktorý je aj príležitostným hercom, má na konte približne 40 štúdiových a päť koncertných albumov. V roku 2006 ho britská kráľovná Alžbeta II. povýšila do rytierskeho stavu za prínos do rozvoja hudobného priemyslu. Posledné roky sa popri nahrávaní a koncertovaní objavuje aj v televíznej šou Voice UK, kde je jedným z porotcov.

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #hudba #Tom Jones #osemdesiat #jubileá hviezd

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...