Slávna Bar Refaeli má vrátiť vyše 2 milióny na daniach, jej mama ide do basy

Ani sláva nepomáha, ak porušujete zákon. Presvedčila sa o tom aj izraelská topmodelka a moderátorka Bar Refaeli, ktorá bezmála dva roky chodila na súdoch kvôli údajným daňovým únikom.

09.06.2020 16:51
Topmodelka Bar Refaeli na archívnom zábere. Foto: ,
Topmodelka Bar Refaeli na archívnom zábere.
debata

Výsledok, ktorý prišiel v utorok, však zjavne asi 35-ročnú krásku nepoteší. Refaeli sa spoločne s mamou, ktorá bola súčasťou procesu, rozhodli pristúpiť na dohodu so žalujúcou stranou a vyriešiť tak definitívne spor.

Kým modelku čaká v rámci dohody 9 mesiacov verejnoprospešných prác, jej mama Tzipi obišla ešte horšie. Pôjde na šestnásť mesiacov za mreže. Súčasťou trestu je aj nutnosť vrátiť štátu nezaplatené dane vo výške viac ako 2 milióny dolárov. Mama aj dcéra musia tiež každá zaplatiť pokutu vo výške viac ako 720-tisíc dolárov, píše portál Times of Israel.

Prípad modelky a bývalej partnerky herca Leonarda DiCapria sa týka obdobia v rokoch 2009 až 2012, keď bola povinná platiť daň a ona sa tomu vyhýbala s tvrdením, že žila viac v zahraničí ako v rodnej krajine.

Úrady uviedli, že Refaeli o tomto fakte klamala a neohlásila izraelským daňovým úradom príjmy, drahé dary a zľavy pre celebrity, ktoré v tom čase v krajine dostala.

Vlani v júli podala odvolanie na najvyšší súd proti rozhodnutiu nižšieho súdu, ktoré jej uložilo povinnosť zaplatiť dane za príjmy v zahraničí v rokoch 2009 – 2010. Neuspela však a so žalobcami sa v utorok dohodla práve na spomenutom treste.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #väzenie #modelka #Bar Refaeli #daňový únik

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...