Narodeniny 99-ročného princa Philipa? Strávi ich s kráľovnou, gratulácie iba cez telefón

Do stovky mu bude chýbať iba rok. Svoje 99. narodeniny však bude musieť princ Philip, manžel britskej kráľovnej Alžbety II., osláviť vzhľadom na situáciu veľmi skromne.

10.06.2020 12:13
Alžbeta II, princ, Philip Foto: ,
Manželia, britská kráľovná Alžbeta II. a princ Philip na archívnom zábere.
debata (1)

Zástupcovia vojvodu z Edinburghu, ktorý sa narodil presne 10. júna 1921, informovali médiá, že jeho veľký deň bude poznačený aktuálnou situáciou spojenou s pandémiou koronavírusu. Podľa agentúry AP by mal princ Philip absolvovať skromný obed v spoločnosti svojej manželky, kráľovnej Alžbety II., na zámku vo Windsore.

Gratulantov z kráľovskej rodiny však tentoraz očakávať nemôže. Jednotliví členovia rodiny, jeho deti či vnuci alebo ich manželky a pravnúčatá by sa mali vojvodovi prihovoriť len prostredníctvom telefonátov, či nahratých správ. Nechýbali však ani verejné gratulácie na sieti Instagram.

Dôvodom je, samozrejme, že Philip je aj spoločne so svojou polovičkou v rizikovej skupine a hrozbu koronavírusu berie kráľovský palác veľmi vážne. 94-ročná panovníčka Alžbeta II. sa už viac ako dva mesiace neukázala na žiadnom verejnom a spoločenskom podujatí. Väčšina aktivít kráľovskej rodiny bola posunutá alebo celkom zrušená.

Napríklad vnuk kráľovnej a následník trónu, princ William, sa však s manželkou Kate pravidelne prihovárali Britom online a zúčastnili sa na niekoľkých video-konferenciách na podporu charitatívnych aktivít. William nedávno tiež priznal, že ako anonymný poradca tiež pomáhal na linke dôvery Britom, na ktorých doľahli psychické problémy v stresovom období pandémie.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #narodeniny #oslava #kráľovná Alžbeta II. #princ Philip

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...