Miliónový dar rapera Stormzyho: Musíme bojovať proti rasistickému systému

Britský raper Stormzy chce venovať na boj proti rasizmu a nerovnosti desať miliónov libier.

12.06.2020 11:50
Raper Stormzy. Foto: ,
Raper Stormzy.
debata

Peniaze majú v nasledujúcich desiatich rokoch dostať najrôznejšie spolky a charitatívne organizácie, ktoré sa zasadzujú za práva ľudí s inou farbou pleti v Británii. Stormzy vo vyhlásení napísal, že ľudia by si mali uvedomiť „nepohodlnú pravdu“, že černosi čelia v Spojenom kráľovstve dlhodobej diskriminácii.

„Existuje tu nepohodlná pravda, ktorú naša krajina neustále nechce uznať a pripustiť, a to, že černosi zažívajú vo všetkých oblastiach života trvalú diskrimináciu – a to len kvôli farbe svojej kože,“ napísal Stromzy.

Podľa neho mu ľudia neustále pripomínajú, že on sám je ako černoch príkladom, že úspech nie je v Británii podmienený farbou pleti. Lenže podľa neho to tak nie je. „Musíme bojovať proti rasistickému systému, ktorý je namierený proti nám a snaží sa nás predurčiť k neúspechu ešte pred narodením,“ domnieva sa hudobník.

Stromzy je ďalším z rady umelcov, ktorí podporili celosvetové protesty proti policajnému násiliu a rasizmu vyvolané zabitím černocha Georgea Floyda v americkom Minneapolise. Floyd zomrel pri zatýkaní po tom, čo mu jeden z policajtov takmer deväť minút kľačal na krku a ignoroval jeho opakované sťažnosti, že nemôže dýchať. Demonštrantov už podporili okrem iného speváčky Beyoncé, Lorde a Lizzy, spevák Harry Styles venoval peniaze do fondu, ktorý vypláca kaucie za zatknutých demonštrantov v USA.

debata chyba
Viac na túto tému: #Stormzy #George Floyd

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...