Moje deti čelia rasizmu aspoň raz týždenne, šokuje Boris Becker

Protesty v USA pre násilnú smrť Afroameričana Georga Floyda opäť otvorili tému rasizmu v spoločnosti. Na stranu bojovníkov za rovnoprávnosť sa postavil aj tenista Boris Becker. Šokovalo ho však to, čo prišlo.

15.06.2020 10:05
debata (4)
Niekdajší tenisový šampión Boris Becker (v... Foto: SITA/AP, Michael Sohn
Germany Laureus Awards Niekdajší tenisový šampión Boris Becker (v strede) vzal na ceremoniál svojich dvoch synov - Noaha (vľavo) a Eliasa.

Pred zhruba týždňom sa bývalý slávny tenisový hráč prihovoril svojim fanúšikom na Twitteri otázkou „Stali sme sa krajinou rasistov?“. Ako následne prezradil v rozhovore pre nedeľňajšie vydanie novín Bild, reakcie ho doslova šokovali.

„Nič iné len nenávisť a zlomyselnosť“ podľa jeho vlastných slov nasledovala na sociálnej sieti. Čo však prekvapilo 52-ročného bývalého športovca najviac, boli reakcie od mnohých skalných fanúšikov. „Všetci, ktorí mi fandili na tenisovom kurte, ma teraz kritizujú, pretože obhajujem svoju rodinu? Úprimne povedané: bez takýchto fanúšikov sa dokážem obísť," komentoval v rozhovore pre Bild am Sonntag plavovlasý otec štyroch detí.

Zľava: Boris Becker, Lilly Becker a Noah Becker. Foto: SITA/AP, Markus Schreiber
Lilly Becker Zľava: Boris Becker, Lilly Becker a Noah Becker.

Becker zároveň zdôraznil, že práve jeho potomkovia sa s prejavmi rasizmu stretávajú na pravidelnej báze. „Moje tri najstaršie deti čelia rasizmu minimálne raz týždenne,“ uviedol bývalý tenista. Hovoril o synoch Noahovi a Eliasovi, ktorých matkou je nemecká dizajnérka a herečka s afroamerickým pôvodom Barbara Becker, ale aj o dcére Anne, ktorú mu porodila bývalá modelka Angela Ermakova, tiež s afroamerickými koreňmi.

Hoci štvrtý syn Amadeus pochádza z manželstva s holandskou celebritou Lilly Becker, ktorej otec pochádzal zo Surinamu a ktorá tiež nezaprie afroamerický pôvod, chlapec sa narodil so svetlou pleťou a plavými vlasmi. Jemu sa teda vraj prejavy rasizmu vyhýbajú.

„Som sklamaný, nahnevaný aj vydesený,“ komentoval Boris Becker diskusiu, ktorá nasledovala po jeho kritickej otázke. Priznal tiež, že latentný rasizmus stále panuje aj v jeho vlastnej rodine. A to aj napriek tomu, že jeho vlastná mama bola utečencom. „Ona aj moja sestra majú stále pár slov vo svojom slovníku, ktoré dnes už nie sú v poriadku,“ doplnil Becker.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #deti #Twitter #rasizmus #Boris Becker

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...