Spike Lee najprv Woodyho Allena podporil, teraz priznáva: Mýlil som sa

Americký režisér Spike Lee sa ospravedlnil za to, že v piatok podporil svojho kolegu Woodyho Allena, ktorý v USA čelí kvôli obvineniam zo sexuálneho obťažovania aj bojkotu svojich posledných filmov.

16.06.2020 00:00
Woody Allen Amazon Foto:
Režisér Woody Allen.
debata

Lee svoje slová o deň neskôr odvolal, uviedol americký magazín Variety. „Veľmi sa ospravedlňujem, pomýlil som sa. Netolerujem a nebudem tolerovať sexuálne obťažovanie, útoky a násilie. Takéto správanie môže napáchať škody, ktoré nesmú byť znižované,“ napísal Lee v sobotu na twitteri po tom, čo sa jeho pôvodný komentár stretol s kritickou odozvou.

O deň skôr Spike Lee v rozhovore pre newyorskú stanicu rádia WOR vyjadril Woody Allenovi podporu a povedal, že nesúhlasí s bojkotováním Allenových diel. Jeho film Daždivý deň v New Yorku je uvádzaný v zahraničí, ale v USA sa nikdy nepremietal. Okrem toho 84-ročný filmár narazil aj so svojou autobiografickou knihou, tá nakoniec vyšla v marci u iného vydavateľa.

„Chcel by som povedať, že Woody Allen je naozaj skvelý režisér (…) Je to môj priateľ,“ povedal Lee. „Tieto bojkoty sa netýkajú len Woodyho. Nemôžete takto niekoho vymazať, ako keby vôbec neexistoval,“ okomentoval odmietavý postoj k Allenovému dielu vo svetle jeho osobného života.

Z pohlavného zneužívania Woodyho Allena v posledných rokoch znovu prostredníctvom médií opakovane obvinila jeho adoptívna dcéra Dylan Farrow. Tá svojho adoptívneho otca obvinila v roku 1992, keď mala sedem rokov. Súd sa ale vtedy Allena rozhodol nestíhať a režisér obvinenia odmieta.

debata chyba
Viac na túto tému: #Woody Allen #Spike Lee

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...