Slávny kocúr Bob je mŕtvy! Jeho príbeh očaril milióny, aj vojvodkyňu Kate

Príbeh kocúra Boba a jeho majiteľa, muzikanta Jamesa Bowena, očaril celý svet v knihe s názvom A Street Cat Named Bob (2012).

17.06.2020 15:20
kate Foto:
Vojvodkyňa Kate a kocúr Bob na premiére filmu 'A Street Cat Named Bob' v roku 2016.
debata

Z knihy sa stal bestseller a na jej motívy vznikol v roku 2016 aj rovnomenný film. Ide o prerozprávanie skutočného príbehu pouličného muzikanta Jamesa Bowena, ktorý bol závislý od heroínu. Zranený kocúr, ktorého objavil jedného dňa pouličný muzikant, mu zmenil život a pomohol mu zbaviť sa závislosti od drog.

Spisovateľ James Bowen a kocúr  Bob na premiére... Foto: SITA/AP, Alastair Grant
Britain A Street Cat Named Bob Premiere Spisovateľ James Bowen a kocúr Bob na premiére filmu 'A Street Cat Named Bob' v roku 2016.

14-ročný kocúr však zomrel, o čom fanúšikov informovala jeho oficiálna facebooková stránka. James Bowen, majiteľ kocúra, napísal: „Bola to neuveriteľná mačka, ktorá bude veľmi chýbať.“ A dodal: "Bob mi zachránil život. Je to také jednoduché. Dal mi oveľa viac než len kamarátstvo. S ním po boku som našiel správny smer a zmysel života, ktorý som stratil. Úspech, ktorý sme s našimi knihami a filmami dosiahli, je úžasný. Stretol tisíce ľudí a milióny ľudí nejakým spôsobom ovplyvnil.

V novembri 2016 sa v Londýne uskutočnila premiéra spomínaného filmu. Na nej sa vtedy zúčastnil aj slávny kocúr Bob, jeho majiteľ, James Bowen, ale napríklad aj vojvodkyňa Kate. Svojou prítomnosťou vtedy podporila charitatívny večer filmov, pod ktoré sa nejakým spôsobom podpísali ľudia, čo zvíťazili v boji s drogami či alkoholom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #kocúr Bob

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...