Kráľovná Alžbeta II. musí vynechať milované dostihy! Prvýkrát po 68 rokoch

Svet ju pozná ako milovníčku koní. Dokonca sa nedávno v médiách objavili zábery, na ktorých dnes už 94-ročná britská panovníčka Alžbeta II. jazdí na jednom zo svojich obľúbených tátošov. Pre koronavírus sa však musela vzdať milovanej tradície.

17.06.2020 13:52
Záber z roku 2016, ktorý zachytáva kráľovnú... Foto: ,
Britská kráľovná Alžbeta II. počas osláv svojich narodenín.
debata

Britskú panovníčku prvýkrát po 68 rokoch neuvidia jej poddaní na slávnych dostihoch v Ascote, ktoré sa napriek prísnym opatreniam koronavírusovej pandémie uskutočnia aj tento rok. Odštartovali prvým dňom v utorok, sú však bez divákov a všetci fanúšikovia dostihov ich môžu sledovať akurát v televízii, podobne ako samotná Alžbeta II.

O tom, že si kráľovná k televízoru sadne, však nepochybujú najmä jej verní spolupracovníci či príbuzní. Alžbeta II. je totiž známa nielen láskou ku koňom, ale aj svojimi stajňami s jazdeckými šampiónmi. Tento rok v Ascote bude súťažiť za kráľovské stajne džokej Frankie Dettori s koňom menom First Receiver.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

When it’s day 1 of Royal Ascot and you have nothing else on!!! @itvracing #wishiwasthere

Príspevok, ktorý zdieľa @ mike_tindall12,

Zaujímavosťou je, že britská panovníčka nevynechala dostihy ani v čase svojho tehotenstva či dokonca počas turbulentných vládnych období v krajine. Až pandémia koronavírusu, ktorý výraznejšie ohrozuje ľudí nad 65 rokov, ju však donútila zostať na hrade vo Windsore. Tam sa zdržiavala aj posledné tri mesiace a pred pár dňami na nádvorí hradu absolvovala aj výrazne oklieštenú prehliadku kráľovskej gardy pri príležitosti osláv svojich narodenín.

Absencia možnosti navštíviť slávne dostihy, známe tiež svojím prísnym dress-code, už vyvolala niekoľko reakcií aj na sociálnych sieťach. Niektorí fanúšikovia sa dokonca obliekli do spoločenskej predpísanej garderóby a zverejnili zábery, ako sledujú televíziu ITV. Medzi nich sa zaradila aj kráľovnina vnučka Zara Tindall s manželom Mikeom Tindallom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dostihy #kráľovná Alžbeta II. #Ascot #koronakríza

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...