Beyoncé prekvapivo zverejnila novú pieseň Black Parade

Americká speváčka Beyoncé prekvapila svojich priaznivcov novým singlom Black Parade.

22.06.2020 12:00
Rok 2016: Speváčka Beyonce v kreácii Givenchy... Foto: ,
Speváčka Beyonce na archívnom zábere.
debata

Skladbu zverejnila pri príležitosti neoficiálneho amerického sviatku Juneteenth, ktorý pripomína deň v roku 1865, keď sa poslední zotročení černosi dozvedeli o svojom oslobodení.

Tridsaťosemročná interpretka na svojej webstránke oznámila, že zisky zo skladby daruje malým podnikom, ktoré vlastnia černosi, pričom tiež zverejnila odkazy na desiatky takýchto podnikov. „Šťastný Juneteenth. Byť čiernym je váš aktivizmus. Čierna jedinečnosť je formou protestu. Čierna radosť je vaše právo,“ uviedla v odkaze.

Juneteenth, ktorý si v Spojených štátoch propomínajú 19. júna, tento rok pripadol na obdobie protestov proti policajnej brutalite a rasizmu, ktoré vyvolala smrť Afroameričana Georgea Floyda v rukách minneapoliskej polície.

Beyoncé v súvislosti s jeho úmrtím vyjadrila svoju frustráciu vo videu na službe Instagram, ktoré okrem iného vyzývalo ľudí na podpísanie petície dožadujúcej sa spravodlivosti pre Floyda. Umelkyňa tiež v nedeľu vyzvala generálneho prokurátora štátu Kentucky Daniela Camerona, aby obvinil troch policajtov, ktorí sa podieľali na zabití Afroameričanky Breonny Taylor v Louisville.

Black Parade je zatiaľ posledným počinom v rámci speváčkinho filantropického úsilia. V apríli oznámila, že jej charita BeyGood v spolupráci s kampaňou Start Small šéfa Twiteru Jacka Dorseyho, v rámci pomoci počas pandémie koronavírusu poskytne šesť miliónov dolárov rôznym skupinám pracujúcim na zabezpečení základných potrieb v mestách ako Detroit, Houston, New York a New Orleans.

debata chyba
Viac na túto tému: #Beyonce #skladba #podpora #Afroameričania

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...