Táto seriálová hviezda potvrdila svoju homosexualitu. A nie je sama...

Jún je označovaný ako mesiac hrdosti na vlastnú identitu a sexualitu. Hoci o takomto čase zvyčajne už naplno prebiehajú oslavy rôznorodosti na takzvaných dúhových a pride pochodoch, tento rok ich zhatil koronavírus.

30.06.2020 00:00
debata
Herečka Taylor Schilling na 28. ročníku... Foto: SITA/AP, Andy Kropa
Taylor Schilling Herečka Taylor Schilling na 28. ročníku Independent Filmmaker Project's Gotham Awards.

Napriek tomu sa však jún niesol v znamení hrdosti a tiež tzv. „coming out“ (teda priznania sexuálnej orientácie) niekoľkými známymi osobnosťami. Azda najznámejšou z nich je pre slovenského našinca herečka Taylor Schilling, ktorú preslávil seriál Orange is the new black z produkcie televízie Netflix.

Už v samotnom seriáli stvárňovala blondínka bisexuálny charakter a o jej sexualite najmä bulvár špekuloval niekoľko rokov. Schilling definitívne potvrdila svoju homosexualitu, keď pred pár dňami priznala nový vzťah s umelkyňou Emily Ritzovou.

Iba pár dní predtým sa k homosexuálnej orientácii priznal aj bývalý britský futbalový reprezentant Thomas Beattie a tiež spevák a herec Pablo Alborán. „Byť gay a mať futbalovú kariéru nikdy nepripadalo do úvahy. Všetci okolo mňa mi hovorili, že tieto dva svety sú si navzájom absolútnymi nepriateľmi a ja som musel pravidelne obetovať jeden z nich, aby som prežil,“ uviedol na svojom Instagrame športovec Beattie. „Pre kohokoľvek, kto stráda pri hľadaní vlastnej identity, by som však chcel povedať, že v tom špeciálnom momente, keď sa naučíte skutočne chápať samého seba, kým ste, v tom momente sa stanete skutočne silným človekom,“ dodal ešte Beattie.

Spevák a herec Alborán poukázal na to, že roky bojuje proti akejkoľvek forme nenávisti a pohŕdania ľuďmi za to, že sú iní. „Dnes chcem, aby môj hlas znel hlasnejšie a tým dostal aj väčšiu váhu a hodnotu. Chcem vám povedať, že som homosexuál a že to je úplne v poriadku. Život ide ďalej, všetko zostáva ako predtým, akurát ja budem trošku šťastnejší,“ komentoval Alborán.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Pablo Alborán (@pabloalboran),

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #homosexualita #pride #priznanie #Taylor Schilling

+ Správna zdravá životospráva sa ukáže aj na vašej pokožke.
Načo vám je sláva a peniaze, keď vás doma nikto...

+ Nezabúdajte na pitný režim, nezanedbávajte ho v žiadnom období.
Ak budete zanedbávať prácu, vaše peniaze nebudú...