Skúsila som sa zabiť, priznala Jacksonova dcéra Paris. Opísala traumy

Úmrtie jej otca pred pár rokmi doslova prevrátilo naruby svet popovej hudby. Po Michaelovi Jacksonovi zostali tri ratolesti, ktoré síce po otcovi získali značný majetok, ale tiež náročný život pod drobnohľadom.

09.07.2020 00:00
debata
Paris Jackson na párty Vanity Fair Oscar Party... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Paris Jackson na párty Vanity Fair Oscar Party vo februára 2020. Paris Jackson na párty Vanity Fair Oscar Party vo februára 2020.

Azda vôbec najviac sa pred objektívmi či kamerami objavovala jeho prostredná dcéra Paris Jackson, ktorá nedávno otvorene priznala, že v tínedžerskom veku prežila niekoľko pokusov o samovraždu. Tesne po otcovej smrti upadla vraj do kolotoča prejedania sa a sebapoškodzovania.

„Pribrala som naozaj veľa a z jedla sa stala závislosť. Raz ma môj bratranec nazval tučnou a vtedy som si povedala, že už viac nevládzem. Vtedy som začala so sbeapoškodzovaním,“ ozrejmila v rámci série rozhovorov na Facebooku Paris Jackson.

„Dokázala som sa rezať alebo si páliť kožu. Nikdy som si nemyslela, že by som z toho mohla umrieť. Vždy som mala žiletku pod kontrolou a vedela som, ako hlboko môžem s ňou ísť,“ komentovala Paris.

Paris Jackson na zábere z roku 2009 počas... Foto: SITA/AP, Mark J. Terrill
Paris Jackson Paris Jackson na zábere z roku 2009 počas smútočného obradu rozlúčky s jej otcom Michaelom Jacksonom privinutá na hrudi tety Janet Jacksonovej. V pozadí La Toya Jackson, vpravo Prince Michael III.

Podľa nej sebapoškodzovanie uvoľňuje v tele dopamín, podobne ako jedlo, sex či drogy alebo cvičenie. „Bolo to rozptýlenie od emocionálnej bolesti, ktorú som pretavovala do fyzickej bolesti. Chcela som mať nad tým kontrolu,“ uviedla Paris Jackson, ktorá zároveň priznala: „Áno, zabiť som sa skúsila viackrát.“

Dnes 22-ročná Paris Jackson sa údajne snaží žiť viac mimo kamier a reflektorov a súkromný život mať usporiadaný. Či sa jej to podarí udržať v tomto stave, je však otázkou nezodpovedanou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Paris Jackson #samovražda #poškodenie

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...