Herečka Rivera sa možno utopila, keď zachraňovala syna, tvrdí polícia

Hoci pôvodne polícia naznačovala, že telo stratenej herečky Naye Riverovej sa možno nikdy nenájde, stal sa opak. V pondelok ho objavili v rámci pátracej akcie. Pracujú tiež s verziou, že zachránila svojho syna.

14.07.2020 10:43
Herečka Naya Rivera na archívnom zábere. Foto: ,
Herečka Naya Rivera na archívnom zábere.
debata

Tridsaťtriročná herečka sa minulý týždeň v stredu vybrala na výlet so synom Joseym. Dvojica zamierila k jazeru Piru, ktoré leží severozápadne od Los Angeles. O pár hodín neskôr našli uprostred jazera už len čln so štvorročným chlapcom oblečeným v záchrannej veste. Ten tvrdil, že si boli s mamou zaplávať, ale kým on sa dostal do člna, ona sa už nevynorila.

Polícia pracuje s verziou, že loď sa dostala do vodného prúdu, ktoré sa v jazere nachádzajú a ten ju bral z miesta, kde si mama so synom chceli zaplávať. Rivera sa vraj pravdepodobne snažila zachrániť synčeka, no sama už nemala dosť síl, aby sa člnu zachytila a vrátila sa doň.

Otec herečky Naye Riverovej - George Rivera... Foto: SITA/AP, Ringo H.W. Chiu
George Rivera (druhý zľava) a jej mama Yolanda (druhá sprava) Otec herečky Naye Riverovej - George Rivera (druhý zľava) a jej mama Yolanda (druhá sprava) s členmi policajného zboru Ventura County Sheriff's Office.

„V tomto bode je to stále špekulácia. Na jazere je veľa prúdov, ktoré sa objavujú najmä popoludní. Sme presvedčení, že bolo poludnie, keď zmizla, pričom sa možno domnievala, že loď začali prúdy unášať, bola nezakotvená a ona nazhromaždila dostatok energie, aby priviedla svojho syna späť na loď, ale nie dosť, aby sa sama zachránila," citovali americké médiá šerifa Billa Ayuba z okrsku Ventura, pod ktorý incident spadá a ktorý celú záležitosť riešil.

Zástupca miestnej polície tiež pre médiá uviedol, že neexistujú žiadne zjavné indície a dôkazy, že by sa v prípade niekdajšej hviezdy seriálu Glee jednalo o samovraždu.

Jazerná patrola prehľadáva oblasť jazera Piru,...
Helikoptéra pátra po bývalej hviezde seriálu...
+4Dobrovoľníci po prehľadávaní okolia jazera...

V pondelok, tesne predtým, ako pátracia čata objavila telo, sa na brehu jazera zišli zástupcovia Riverovej rodiny, priatelia a blízki. Spoločne sa pochytali za ruky a obstúpili časť jazerného brehu. Na záberoch fotografov sú zachytení aj rodičia herečky, mama Yolanda a otec George Riverovci, ktorí sa zúčastnili na pátracej akcii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #záchrana #syn #Naya Rivera #utopenie #jazero

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...