Sympaťák James Brolin má 80! Životnú lásku našiel v Barbre Streisandovej

Americký herec a producent James Brolin, ktorý 18. júla oslavuje osemdesiatku, je známy z televíznej tvorby i z filmov.

18.07.2020 00:00
debata

Najmä po roku 2000 sa začal objavovať v kasových trhákoch ako Traffic – Nadvláda gangov (2000), Chyť ma, ak to dokážeš (2002) či v komédiách Mužská záležitosť (2003) a Alibi (2006). Brolin zaujal tiež v televíznej minisérii Reaganovci (2003), v ktorej si zahral niekdajšieho amerického prezidenta.

James Brolin na snímke z roku 2018. Foto: SITA/AP, Willy Sanjuan
James Brolin James Brolin na snímke z roku 2018.

Brolin sa narodil v Los Angeles ako Craig Kenneth Bruderlin (1940). V detstve sa zaujímal hlavne o zvieratá a lietadlá. Bol spolužiakom herca Ryana O'Neala, ktorý ho pozval na casting do hereckej agentúry. V roku 1960 Brolin podpísal zmluvu s 20th Century Fox. Začal pracovať v televízii a postupne získaval menšie úlohy vo filmoch. Zlom v jeho kariére prišiel v 70. rokoch, keď účinkoval vo filmoch Auto (1977), Horor v Amityville (1979) alebo Vysoké riziko (1981).

James Brolin a  Barbra Streisand. Foto: SITA/AP, Alex J. Berliner
James Brolin James Brolin a Barbra Streisand.

Je tretíkrát ženatý, od roku 1998 je jeho manželkou speváčka a herečka Barbra Streisandová. Brolin má tri deti, syn Josh je tiež hercom. Zaujal vo filmoch Táto krajina nie je pre starých, Milk, v snímke s názvom W., kde stvárnil exprezidenta Georgea Busha alebo v sérii Avengers. Spoločné dieťa so Streisandovou nemajú, herečka má jedného syna Jasona z manželstva s hercom Elliotom Gouldom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #výročie #James Brolin

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...