Takúto kráľovskú svadbu Británia ešte nezažila! Princezná Beatrice sa v piatok v tichosti vydala

Aké prekvapenie! Britská princezná Beatrice (31) a Edoardo Mapelli Mozzi (37) už majú svoj veľký deň za sebou. "Áno" si povedali mimo dohľadu médií či verejnosti.

17.07.2020 14:59
Princezná Beatrice a jej snúbenec Edoardo... Foto: ,
Princezná Beatrice a jej snúbenec Edoardo Mapelli Mozzi sa zasnúbili v Taliansku. Už sú z nich manželia.
debata

Ako informujú britské médiá, okrem iného denníky The Telegraph či The Sun, sobáš sa uskutočnil v piatok, 17. júla, v Kráľovskej kaplnke všetkých svätých na hrade Windsor a zúčastnilo sa ho asi 20 hostí. Dôvodom náhleho sobáša mala byť aj kráľovná Alžbeta II. (94), ktorá koncom mesiaca opúšťa Windsor a mieri na zámok Balmoral.

Princezná  Beatrice. Foto: SITA/AP, Steve Parsons
Beatrice Princezná Beatrice.

Predpokladá sa, že svadby sa zúčastnila kráľovná Alžbeta II. spolu s manželom, princom Philipom, ktorí prežívajú čas pandémie práve na hrade Windsor. Na obrade sa podľa britských médií zúčastnili aj rodičia nevesty, princ Andrew a jeho exmanželka, Sarah Ferguson. Či na obrade bola prítomná aj sestra princeznej Beatrice, Eugenia s manželom, Jackom Brooksbankom, nie je jasné.

Svadba britskej princeznej Beatrice a milionára Edoarda Mapelliho Mozziho sa mala pôvodne uskutočniť 29. mája, ako oznámil už vo februári Buckinghamský palác s tým, že sa snúbenci zosobášia v Kráľovskej kaplnke v Paláci svätého Jakuba. V kaplnke sa v roku 1840 zosobášili aj kráľovná Viktória a princ Albert. Pre pandémiu však svadbu odložili.

Princezná Beatrice a  Edoardo Mapelli Mozzi. Foto: Reuters, Princess Eugenie
Princezná Beatrice a jej snúbenec Edoardo Mapelli Mozzi sa zasnúbili v Taliansku. Zábery poskytol médiám Buckinghamský palác, ich autorkou je staršia sestra princeznej, princezná Eugenie. Princezná Beatrice a Edoardo Mapelli Mozzi.

Beatrice a Mapelli Mozzi, ktorý je niekoľkoročným priateľom jej rodiny, tvoria pár od jesene 2018. Zasnúbili sa vlani v septembri.

Ich svadba bola pre britskú kráľovskú rodinu štvrtá za posledné dva roky. V roku 2018 sa oženil jej bratranec, princ Harry, a vydala sa jej sestra, princezná Eugenie. V roku 2019 sa zase zosobášila Lady Gabriella Windsor, dcéra princa Michaela z Kentu, ktorý je bratrancom kráľovnej. Všetky tri svadby sa konali na hrade vo Windsore.

Princezná Beatrice je dcéra princa Andrewa a jeho bývalej manželky Sarah Ferguson. Je deviata v poradí na britský kráľovský trón. Eduardo Mapelli Mozzi je synom Nikki Williams-Ellis a olympijského lyžiara, grófa Alessandra Mapelliho Mozziho. Z predošlého vzťahu má syna Wolfieho.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #svadba #princezná Beatrice

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...