Fotky z utajenej kráľovskej svadby princeznej Beatrice! Výber nevestiných šiat prekvapí

Vnučka kráľovnej Alžbety II. a realitný magnát sa zosobášili v piatok na hrade vo Windsore.

19.07.2020 17:56
debata (4)

Buckinghamský palác zverejnil svadobné fotografie princeznej Beatrice a jej manžela Edoarda Mapelliho Mozziho. Vnučka britskej kráľovnej Alžbety II. a realitný magnát sa zosobášili v piatok počas súkromného obradu v Kráľovskej kaplnke všetkých svätých na hrade vo Windsore.

Buckinghamský palác zverejnil svadobné... Foto: SITA/AP, Benjamin Wheeler
Beatrice Buckinghamský palác zverejnil svadobné fotografie princeznej Beatrice a jej manžela Edoarda Mapelliho Mozziho.

Na jednej z dvoch oficiálnych snímok, ktoré zhotovil Benjamin Wheeler, vidno novomanželov, ako vychádzajú z kaplnky cez oblúk vytvorený z kvetov. Na ďalšej stoja pred kaplnkou spolu s kráľovnou a jej manželom, vojvodom z Edinburghu. Predpokladá sa, že je to po prvý raz od prijatia prísnych opatrení proti koronavírusu, čo sa kráľovná a princ Filip zúčastnili na rodinnom podujatí.

Buckinghamský palác zverejnil svadobné... Foto: SITA/AP, Benjamin Wheeler
Beatrice Buckinghamský palác zverejnil svadobné fotografie princeznej Beatrice a jej manžela Edoarda Mapelliho Mozziho.

Ani na jednej z fotografií nie sú rodičia Beatrice, vojvoda a vojvodkyňa z Yorku. Palác však potvrdil, že princ Andrew odviedol svoju dcéru k oltáru. Princ Andrew sa naďalej drží v úzadí pre kauzu okolo jeho zosnulého kamaráta Jeffreyho Epsteina v súvislosti so sexuánym zneužívaním.

Tridsaťjedenročná princezná Beatrice mala na svadbe oblečené upravené šaty od Normana Hartnella po svojej starej mame. Kráľovná Alžbeta II. jej tiež požičala diadém kráľovnej Márie, ktorý mala ona sama na svojej svadbe v roku 1947. Princezná mala kyticu z ružových a bielych kvetov, okrem iného ruží, jazmínu, hrachoru či myrty. Po sobáši ju v rámci tradície kráľovských neviest kanonik Westmisterského opátstva Anthony Ball položil na hrob neznámeho vojaka.

Svadba britskej princeznej Beatrice a milionára Edoarda Mapelliho Mozziho sa mala pôvodne uskutočniť 29. mája, ako oznámil už vo februári Buckinghamský palác s tým, že sa snúbenci zosobášia v Kráľovskej kaplnke v Paláci svätého Jakuba. V kaplnke sa v roku 1840 zosobášili aj kráľovná Viktória a princ Albert. Pre pandémiu však svadbu odložili.

O svadobné fotografie princeznej Beatrice a...
O svadobné fotografie princeznej Beatrice a...
+1Buckinghamský palác zverejnil svadobné...

Beatrice a Mapelli Mozzi, ktorý je niekoľkoročným priateľom jej rodiny, tvoria pár od jesene 2018. Zasnúbili sa vlani v septembri.

Ich svadba bola pre britskú kráľovskú rodinu štvrtá za posledné dva roky. V roku 2018 sa oženil jej bratranec, princ Harry, a vydala sa jej sestra, princezná Eugenie. V roku 2019 sa zase zosobášila Lady Gabriella Windsor, dcéra princa Michaela z Kentu, ktorý je bratrancom kráľovnej. Všetky tri svadby sa konali na hrade vo Windsore.

Princezná Beatrice je dcéra princa Andrewa a jeho bývalej manželky Sarah Ferguson. Je deviata v poradí na britský kráľovský trón. Eduardo Mapelli Mozzi je synom Nikki Williams-Ellis a olympijského lyžiara, grófa Alessandra Mapelliho Mozziho. Z predošlého vzťahu má syna Wolfieho.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #princezná Beatrice

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...