Angelina Jolie žiada: Pomôžte detským obetiam sexuálneho násilia!

Americká herečka Angelina Jolie vyzvala v piatok Bezpečnostnú radu (BR) OSN, aby vyvinula väčšie úsilie na pomoc detským obetiam sexuálneho násilia, ku ktorému dochádza v oblastiach vojnových konfliktov. Informovala o tom agentúra DPA.

25.07.2020 00:00
Herečka Angelina Jolie. Foto: ,
Herečka Angelina Jolie.
debata

Podľa Jolieovej, ktorá je osobitnou vyslankyňou OSN pre utečencov, BR OSN nenapĺňa svoje vlastné záväzky o podpore detských obetí sexuálneho násilia.

„Napriek všetkej snahe stále žijeme vo svete, kde sú detské obete týchto zločinov – a násilia každého druhu – stigmatizované a boja sa odvety vplyvných páchateľov,“ povedala Jolieová na videozasadnutí BR OSN.

Členské štáty OSN musia podľa herečky „tvrdo pracovať na tom, aby podporili obete, zmenili zákony a postoje a priviedli páchateľov pred spravodlivosť“.

Taktiež upozornila, že v niektorých krajinách nie je znásilnenie trestným činom a napadnuté dievčatá sú následne nútené k tomu, aby sa za páchateľov vydali.

„Pokrok je stále bolestivo pomalý,“ povedal nemecký minister zahraničných vecí Heiko Maas. Práve Nemecko má momentálne v rukách rotujúce predsedníctvo BR OSN.

„Znásilnenie, nútená prostitúcia a sexuálne vykorisťovanie sú aj naďalej využívané ako zbrane v konfliktoch po celom svete,“ doplnil Maas. Taktiež poznamenal, že opatrenia proti šíreniu nového koronavírusu obetiam takýchto činov sťažujú prístup k zdravotnému ošetreniu a právnickým službám.

debata chyba
Viac na túto tému: #Angelina Jolie #OSN #sexuálne násilie

+ Robte niečo, preto aby sa vám aj naďalej žilo tak dobre ako doteraz.
Neodkladajte v práci niečo, čo môžete...

+ Nezabúdajte na vitamíny, začnite jesť viac ovocia, zachutilo vám.
Nie je všetko len o peniazoch, hľadajte...