Amber Heard vypovedala na súde: Deppa opísala ako posadnutého násilníka

Herečka Amber Heard v pondelok pred londýnskym súdom vypovedala, že sa jej bývalý manžel Johnny Depp vyhrážal, že ju zabije.

20.07.2020 14:00
debata

Súd prerokúva Deppovu žalobu na britský bulvárny denník The Sun kvôli článku, ktorý ho označil za manželského násilníka. Článok vychádzal z obvinenia, ktoré v súvislosti s hollywoodskym hercom vzniesla práve jeho bývalá žena, herečka Amber Heard.

Amber Heard prichádza na súd v Londýne. Foto: SITA/AP, Matt Dunham
Amber Heard Amber Heard prichádza na súd v Londýne.

„Niektoré incidenty boli také vážne, že som sa bála, že ma zabije, či už úmyselne alebo tak, že nad sebou stratí kontrolu a zájde príliš ďaleko,“ uviedla Amber Heard vo svojej svedeckej výpovedi. „Mnohokrát sa výslovne vyhrážal, že ma zabije, najmä neskôr v našom vzťahu,“ dodala podľa agentúry Reuters.

Ako tiež opísala, herec bol posadnutý jej vzhľadom a nazýval ju „Mrchou, ktorá túži po sláve“. Fyzické napadnutia zahŕňali podľa nej najrôznejšie údery, kopance, facky, ťahanie za vlasy či to, že na ňu hádzal najrôznejšie veci, najmä sklenené fľaše.

Johnny Depp a Amber Heard pred premiérou filmu... Foto: SITA/AP, Nathan Denette
Canada Toronto Film Festival Black Mass Johnny Depp a Amber Heard pred premiérou filmu Black Mass: Špinavá hra v Toronte - archívny záber.

Súd si už skôr vypočul, že 34-ročná herečka obvinila svojho bývalého manžela z toho, že ju v rokoch 2013 až 2016 najmenej štrnásťkrát napadol, väčšinou pod vplyvom alkoholu či drog. Depp všetky tieto obvinenia popiera.

Depp a Heard sa spoznali pri nakrúcaní komédie Rumový denník v roku 2011. Vzali sa v roku 2015. O 15 mesiacov neskôr požiadala herečka o rozvod a v roku 2016 prvýkrát spomenula domáce násilie. Podľa tvrdení, ktoré na súde zazneli, ju ale 57-ročný herec začal fyzicky napádať už o tri roky skôr.
debata chyba
Viac na túto tému: #Johnny Depp #Amber Heard

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...