Modelku Bar Refaeli definitívne odsúdili za daňové úniky: Toto je jej trest!

Izraelská modelka Bar Refaeli musí zaplatiť vysokú pokutu a čaká ju tiež deväť mesiacov verejnoprospešných prác za to, že sa vyhýbala plateniu daní.

21.07.2020 12:46
Topmodelka Bar Refaeli na archívnom zábere. Foto: ,
Topmodelka Bar Refaeli na archívnom zábere.
debata (2)

Informuje o tom spravodajský portál BBC, podľa ktorého 35-ročná rodáčka z Hod ha-Šaronu priznala vinu v prípade obvinení z podania falošných daňových priznaní, keď žila v zahraničí, aby sa vyhla plateniu daní v Izraeli. Telavivský súd jej okrem nedoplatkov nariadil zaplatiť pokutu 2,5 milióna izraelských šekelov (v prepočte zhruba 636-tisíc eur).

Za daňové zločiny odsúdili aj modelkinu matku. Cipi Refaeli, ktorá pôsobila ako dcérina agentka, dostala trest odňatia slobody na 16 mesiacov a musí tiež zaplatiť pokutu 2,5 milióna šekelov a doplatiť dlžné dane.

Vyšetrovanie prípadu sa začalo ešte v roku 2015. Obe ženy priznali vinu a odsúdili ich na základe dohody, ktorú minulý mesiac uzavreli s úradmi. Bar Refaeli priznala, že počas istých rokov nepodávala daňové priznania, pretože väčšinu času žila v zahraničí.

Jej právnici však tvrdili, že sa nevyhýbala plateniu daní zámerne. Jej matku však, na druhej strane, okrem iného uznali za vinnú v súvislosti s podpisovaním falošných nájomných zmlúv na nehnuteľnosti pod menami príbuzných s cieľom utajiť modelkin pobyt.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael #krása #daňové úniky #modelka #Bar Refaeli

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Pravidelné cvičenie zvýši vašu energiu a životný elán.
Osobný rozvoj vám otvorí dvere k novým príležitostiam....