Harrymu vadilo, ako William nazýva Meghan! Čo presne spôsobilo spor medzi bratmi?

Rozpory vnútri kráľovskej rodiny, ktoré viedli k tomu, že princ Harry a jeho manželka Meghan opustili Britániu a vzdali sa svojich oficiálnych povinností, sa začali potom, čo sa vojvoda zo Sussexu nepohodol so svojím bratom, princom Williamom.

28.07.2020 00:00
debata (2)
Pri príležitosti 7o. narodením princa Charlesa... Foto: SITA/AP
prinv Charles Pri príležitosti 7o. narodením princa Charlesa Clarence House zverejnil fotografiu kráľovskej rodiny. Zľava hore: Vojvodkyňa Kate s princom Louisom, princ William, princ Harry a vojvodkyňa Meghan, dole zľava: princ Charles s princom Georgeom, vedľa neho sedí vojvodkyňa Camilla a princezná Charlotte.

Ako tvrdí britský denník The Guardian, vyplýva to z chystanej knihy Finding Freedom (Hľadanie slobody), ktorá má poodhaliť okolnosti odchodu páru z kráľovskej rodiny.

William podľa autorov knihy už na začiatku Harryho vzťahu s americkou herečkou vyjadril obavy, či jeho brat nie je „zaslepený“ túžbou a či sa so svadbou s Meghan Markleovou príliš neponáhľa. Harryho ale údajne Williamova rada, aby „venoval toľko času, koľko bude potrebné, aby to dievča mohol bližšie spoznať“, pobúrila. Naštvali ho vraj najmä slová „to dievča“, ktorá podľa neho znela „snobsky a povýšene“, píše sa tiež v neautorizovanej biografii, ktorá by mala vyjsť v auguste.

Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussex začiatkom tohto roka zaskočili britskú aj svetovú verejnosť oznámením, že sa vzdajú svojich oficiálnych povinností v rámci britskej kráľovskej rodiny i peňazí z verejných zdrojov a budú sa snažiť o finančnú nezávislosť.

Za svoj domov si namiesto Spojeného kráľovstva vybrali Severnú Ameriku. Manželský pár je teraz so svojím ročným synom Archiem v Kalifornii, kde Meghan vyrastala a kde žije jej matka. Kráľovské povinnosti sa im skončili 31. marca. Odvtedy mali v pláne venovať sa rodine a rozvoju svojich charitatívnych organizácií. Od chystanej knihy, ktorú napísali dvaja novinári špecializujúci sa na kráľovskú rodinu, sa vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu dištancovali. Ako pár uviedol vo svojom vyhlásení, v súvislosti s biografií s nimi nikto nehovoril a na jej písanie sa nijako nepodieľali.

Ako vyplýva aj z úryvkov zverejnených v denníku The Times, medzi Meghan a manželkou princa Williama Kate neexistovali žiadne spory – aj keď to niektoré médiá tvrdila. Problémom skôr bolo, že obe ženy nemajú nič spoločné. A za všetkým tak údajne stálo najmä ochladenie vzťahov medzi Harrym a Williamom. Napríklad počas marcovej omše vo Westminsterskom opátstve spolu obaja bratia a ich ženy takmer neprehovorili, aj keď sa nevideli od januára. „Aj keď sa Meghan snažila nadviazať s Kate očný kontakt, vojvodkyňa (z Cambridge) ju takmer nevnímala,“ stojí v knihe.

Harry a Meghan Markleová, bývalá americká herečka, sa vzali v máji 2018 na kráľovskom hrade Windsor.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #vojvodkyňa Meghan

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....