Bocelli vyzval Talianov k občianskej neposlušnosti! Vláda pri koronakríze zlyhala, tvrdí

Taliansky tenorista Andrea Bocelli ostro kritizoval postup talianskej vlády pri riešení koronakrízy.

28.07.2020 13:53
Virus Outbreak Italy Bocelli Foto: ,
Spevák Andrea Bocelli v priestoroch milánskej katedrály Duomo počas veľkonočného koncertu, ktorý zaspieval v prázdnom chráme na Veľkonočnú nedeľu.
debata

Označil pritom nedávnu uzáveru za ponižujúcu a vyzval Talianov, aby nedodržiavali naďalej platné obmedzenia. Bocelliho slová, ktoré predniesol na konferencii v talianskom senáte, sú prekvapujúce. Šesťdesiatjeden­ročný nevidiaci operný spevák sa totiž stal symbolom národnej jednoty, keď v čase vrcholnej uzávery na Veľkonočnú nedeľu v prázdnej milánskej katedrále spieval ľuďom sužovaným koronavírusom na celom svete. Jeho vystúpenie s názvom Hudba pre nádej sa konalo bez prítomnosti divákov a bolo prenášané naživo na internete.

„Cítil som sa ponížený a urazený. Nesmel som opustiť dom, hoci som sa nedopustil žiadneho zločinu,“ uviedol Bocelli na konferencii, ktorej sa zúčastnili opoziční politici vrátane Mattea Salviniho, vodcu krajnej pravicovej strany Liga, ktorá kritizovala postup vlády Giuseppe Conteho v riešení koronakrízy. Celoštátna uzávera bola v Taliansku zavedená v marci a postupne uvoľnená vo fázach v priebehu troch mesiacov.

Bocelli sa priznal, že pravidlá porušil. „Nemyslel som si, že by bolo správne alebo zdravé v mojom veku zostávať doma,“ uviedol. Poznamenal tiež, že situácia podľa neho nemohla byť tak vážna, ako tvrdia úrady, pretože vraj nepozná nikoho, kto sa musel liečiť z koronavírusu na jednotke intenzívnej starostlivosti. Viac ako 35 000 Talianov na koronavírus zomrelo.

Pravidlá ohľadom dodržiavania rozostupov a nosenie rúšok vo vnútorných priestoroch, ako sú napríklad obchody, v Taliansku stále platia. Bocelli však podľa Reuters zrejme Talianov vyzval k občianskej neposlušnosti. „Odmietnime dodržiavať toto pravidlo. Čítajme knihy, pohybujme sa, poznávajme sa, hovorme, veďme dialóg,“ uviedol.

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrea Bocelli #koronakríza

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...