Tak toto nie! Obyvatelia poľskej dediny proti tvorcom snímky Mission: Impossible 7

Plány tvorcov akčnej snímky Mission: Impossible 7, ktorí chcú v rámci nakrúcania odpáliť časť nepoužívaného mosta v Poľsku, sa stretli s odporom miestnych obyvateľov.

01.08.2020 16:56
Tom Cruise Foto:
Tom Cruise ako Ethan Hunt v sérii Mission: Impossible.
debata (3)

Sporný most sa nachádza v obci Pilchowice a vyradili ho z prevádzky pre verejné použitie v roku 2016. Podľa námestníka ministra kultúry Pawla Lewandowského most nemá žiadnu kultúrnu hodnotu a jeho odpálenie v rámci nakrúcania filmu by prinieslo Poľsku medzinárodnú pozornosť. Mnohí miestni obyvatelia však dúfali, že stavbu jedného dňa vláda uzná ako národnú pamiatku.

„Zákon jasne uvádza, že pamiatka je len tá, ktorá má sociálnu, umeleckú alebo vedeckú hodnotu. V umení a kultúre sa táto hodnota objavuje iba vtedy, keď existuje vzťah medzi kultúrnym objektom a ľuďmi. Ak je teda objekt nepoužitý, nedostupný, nemá takú hodnotu. Nejde teda o pamiatku,“ reagoval Lewandowski.

Na sociálnych médiách správa o Pilchowickom moste vyvolala rôzne reakcie. Zatiaľ čo niektorí používatelia odsudzujú plány tvorcov filmu a navrhujú scénu, napríklad, dotvoriť počítačom, iní v odpálení mosta nevidia problém.

Podľa viacerých správ sa scéna, v ktorej sa má objaviť explózia mosta, bude odohrávať vo Švajčiarsku. Tam ju pôvodne plánovali aj nakrúcať, ale plány sa zmenili po tom, čo to zamietla švajčiarska vláda.

Výrobu Mission: Impossible 7, ktorú bude režírovať Christopher McQuarrie, spomalila pandémia nového koronavírusu. Nakrúcanie by sa malo znova začať v septembri a do Poľska by sa malo presunúť v apríli.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #Mission: Impossible 7

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...