Žiadna retuš, ani úpravy v mobile! Dara Rolins hrdo vystavila vrás(oč)ky

Zvyčajne ju médiá ospevujú za jej bezchybnú figúru a v magazínoch sa usmieva dokonalým úsmevom a s bezchybnou pleťou. Je to retuš? Nejaká určite, ale ani bez nej to s Darou Rolins nevyzerá zle...

04.08.2020 00:00
debata (2)
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Viem, že mi občas pod fotky z časopisov píšete, že to s tou retušou preháňam:). Za A: retušou prebehne KAŽDÁ titulka, nielen tá moja, je to pravidlo, ustálený zvyk, spoločenský úzus v mediálnom svete, či sa to komu páči alebo nie. A ja, my, ktorí sa na titulkách objavujeme máme so spôsobom ako veľmi, čo presne, výberom fotiek a ich následnou retušou pramálo spoločného.Je to v prvom rade voľba redakcie a v neposlednom radev moci fotografa. Ide o jeho videnie, rukopis, prejav, talent, proste umelecká sloboda. Viem a chápem, občas si aj ja prídem príliš dokonalá. Myslím na niektorých fotkách. A ani omylom nie som. Dôverne poznám všetky svoje prednosti aj chyby. O správnom uhle, kúzle svetla a okamžiku ani nehovorím:)✨.Od toho máte možnosť vidieť nás na našich instagramoch a v instastorkách takto "normálnych", domácich, v pohybe, s chybami, vráskami, proste všetkým prirodzene ľudským. Ani mňa nebaví dívať sa na preretušované, prefiltrované krásky, ktoré potom s realitou nemajú nič spoločného:)... #keepitreal #loveyourself #itsaboutyourspirit #perfectisboring #letsbeunperfect #unperfectisthenewperfect #unperfectisthenewblack

Príspevok, ktorý zdieľa Dara Rolins (@dararolins_vermi),

Bratislavská rodáčka, ktorá roky žije v susednom Česku, pred pár dňami zverejnila na svojom Instagrame záber bez akejkoľvek dodatočnej úpravy fotografie či retušovania. „Viem, že mi občas pod fotky z časopisov píšete, že to s tou retušou preháňam,“ napísala k dvojici fotografii Dara Rolins.

„Viem a chápem, občas si aj ja prídem príliš dokonalá. Myslím na niektorých fotkách. A ani omylom nie som. Dôverne poznám všetky svoje prednosti aj chyby. O správnom uhle, kúzle svetla a okamžiku ani nehovorím,“ pokračovala Dara.

Speváčka Dara Rolins na akcii v Prahe. Foto: JHPhoto / Česká editoriální fotografie / Profimedia
Speváčka Dara Rolins na akcii v Prahe. Speváčka Dara Rolins na akcii v Prahe.

„Ale od toho máte možnosť vidieť nás na našich instagramoch a v instastorkách takto "normálnych“, domácich, v pohybe, s chybami, vráskami, proste všetkým prirodzene ľudským. Ani mňa nebaví dívať sa na preretušované, prefiltrované krásky, ktoré potom s realitou nemajú nič spoločného," doplnila ešte k dvojici záberov, na ktorých je síce nalíčená, ale jasne vidieť póry na jej pokožke či drobné vrásky.

Za svoju „odvahu“ zožala pochvalné či nadšené reakcie aj od slávnych kolegýň. Medzi nimi sa napríklad objavila topmodelka Daniela Peštová, ktorá mimochodom tiež len nedávno predviedla na sociálnej sieti svoju tvár bez mejkapu.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Instagram #líčenie #retuš #Dara Rolins #svetlo

+ Vyvážená strava a pohyb sú základmi vášho dobrého zdravia.
Ukážte čo dokážete, neskrývajte si nápady len pre...

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...