Najlepšie platený herec je opäť The Rock! Milióny tentoraz tiekli z Netflixu

Rebríček najlepšie zarábajúcich hercov tento rok opäť ovládol bývalý zápasník wrestlingu a protagonista séria Rýchlo a zbesilo Dwayne "The Rock" Johnson.

12.08.2020 08:00
debata (13)
Herec Dwayne Johnson prišiel na premiéru filmu... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herec Dwayne Johnson prišiel na premiéru filmu v obleku Dolce & Gabbana. Herec Dwayne Johnson prišiel na premiéru filmu v obleku Dolce & Gabbana.

Príjmy tohto herca sa za uplynulý rok vyšplhali na 87,5 milióna dolárov. Vyplýva to z poradia, ktoré zverejnil časopis Forbes. Na druhom a treťom mieste skončili Ryan Reynolds a Mark Wahlberg.

Johnson bol na prvom mieste aj pred rokom a tento rok sa na jeho opakovanom triumfe podieľal najmä honorár vo výške 23,5 milióna dolárov za hlavnú úlohu v thrilleri Red Notice, ktorý vznikol pre streamovaciu platformu Netflix. Ďalším veľkým zdrojom príjmov bola podľa Forbes spolupráca s výrobcom športového vybavenia Under Armour.

Aj pre Reynoldsa so zárobkami vo výške 71,5 milióna dolárov bola najvýnosnejšia spolupráca s Netflix – objavil sa nielen v spomínanom filme Red Notice, ale aj v akčnom filme 6 underground: Tajné operácie.

Herci Dwayne Johnson (vľavo) a Emily Blunt...
Ryan Reynolds.
+7Herec Mark Wahlberg na fotografii z pláže na...

Tretím najlepšie plateným hercom bol Mark Wahlberg s príjmami 58 miliónov dolárov, ktorému najviac zarobila rola v thrilleri Spravodlivosť podľa Spensera taktiež pre platformu Netflix. Do prvej päťky finančne najúspešnejších hercov sa vošli ešte Ben Affleck a Vin Diesel.

V desiatke sa potom ďalej objavili hviezda indického filmu Aksaj Kumar, Lin-Manuel Miranda, Will Smith, Adam Sandler a Jackie Chan. Poradie najlepšie platených herečiek zatiaľ Forbes nezverejnil, vlani rebríčku kraľovala Scarlett Johansson.

13 debata chyba

+ Robte niečo, preto aby sa vám aj naďalej žilo tak dobre ako doteraz.
Neodkladajte v práci niečo, čo môžete...

+ Večerajte a raňajkujte niečo ľahšie, budete sa tak celý deň cítiť lepšie.
Nemíňajte všetky peniaze, ktoré sa vám...