Oscarová hviezda Swank sa tri roky starala o chorého otca. Teraz letí na Mars!

Herečku Hilary Swankovú, dvojnásobnú držiteľku Oscara, bolo pred pár rokmi celkom náročné vidieť vo filme. Jej pauza v nakrúcaní trvala takmer tri roky. Teraz prezradila dôvod.

14.08.2020 10:00
Herečka Hilary Swank promuje film I Am Mother... Foto: ,
Herečka Hilary Swank.
debata

Hviezda filmov Chlapci neplačú či Million Dollar Baby sa v roku 2014 rozhodla dať si pauzu v kariére, aby sa mohla sústrediť na pomoc vlastnému otcovi. Ten totiž podstúpil v tom čase transplantáciu pľúc. „Malo to trvať rok, pretože zhruba rok trvá, aby lekári zistili, či sa transplantovaný orgán uchytil,“ prezradila pre magazín Health herečka.

„Ale z roka boli dva a potom tri. Ale chvalabohu, naše modlitby boli vyslyšané a môj otec je opäť úplne zdravý,“ pokračovala Hilary Swank. Zdôraznila tiež, že práve pľúca sú orgánom, ktorý je v rámci transplantácie vôbec najcitlivejší na prijatie v inom tele.

V rámci starostlivosti o jej otca si vraj prekonala sama isté nie celkom jednoduché obdobia. „Berie to veľa energie a vyžaduje si to lásku a schopnosť prispôsobovať sa v celej veci. Vzostupy a pády (v zdravotnom stave vášho blízkeho) sú pre psychiku skutočnou výzvou a môžu byť ochromujúce,“ komentovala Hilary Swank, ktorej vraj v náročnom období pomohol zvyšok rodiny a jej blízki.

Po tomto období, ktoré sa viaže k rokom 2014 až 2017, sa znovu vrátila pred kamery a nakrútila dvojicu filmov. Jej zatiaľ posledným kino počinom bola akčná snímka The Hunt, ktorá sa však pre štart pandémie koronavírusu z kín presunula priamo na streamovacie platformy.

Pre jednu z nich, kanál Netflix však dokončila Swank už dávnejšie projekt Away. V tomto seriáli stvárnila oscarová herečka astronautku, ktorú čaká prvá cesta na planétu Mars a musí na Zemi zanechať svojich najbližších vo chvíľach, keď ju najviac potrebujú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #choroba #otec #starostlivosť #Hilary Swank

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...