Princezná Anne má 70! Dcéra Alžbety II. má za sebou únos, účasť na olympiáde aj rozvod

Princezná Anne, jediná dcéra britskej kráľovnej Alžbety II. a jej manžela princa Philipa, sa narodila 15. augusta 1950 ako druhá zo štyroch kráľovských detí.

15.08.2020 11:00
Princess Anne Magna Carta Foto: ,
Princezná Anne v roku 2014 počas návštevy vo Washingtone.
debata

V mladosti sa preslávila ako vynikajúci jazdkyňa na koni, v roku 1971 získala titul európskej šampiónky a patrila do družstva, ktorému na olympiáde v Montreale v roku 1976 len tesne unikla bronzová medaila. Anne sa tak stala prvou členkou britskej kráľovskej rodiny, ktorá sa zúčastnila olympiády.

Princezná Anne  na zámku Balmoral spolu so... Foto: SITA/AP
Britain Princess Anne Princezná Anne na zámku Balmoral spolu so svojou mamou, kráľovnou Alžbetou II.

Anne, ktorej oficiálny titul v angličtine znie „Princess Royal“, sa v roku 1973 vydala za neurodzeného Marka Phillipsa, s ktorým ju spájala láska ku koňom a jazdectvo. Ich svadbu vraj sledovalo po celom svete 100 miliónov ľudí. Vzťah, do ktorého sa narodili dve deti, syn Peter a dcéra Zara, však nevydržal a v apríli 1992 bolo manželstvo rozvedené. Hneď v decembri toho istého roku sa Anna vydala druhýkrát – jej vyvoleným sa stal o päť rokov mladší námorný dôstojník Timothy Laurence.

Princezná Anne v roku 2008 po jeho službe v...
Princezná Anne v roku 2012 počas olympiády v...
+7Princezná Anne v roku 2014 počas návštevy vo...

V roku 1974 sa Annu pokúsili uniesť. Vyviazla bez zranení, ale jej bodyguard bol postrelený. Jej dve deti nenosia žiadne šľachtické tituly, vraj aby sa vyhli nežiaducej publicite. Prevažnú väčšinu svojho času venuje Anne svojim reprezentačným povinnostiam a prácu pre charitu. Je patrónkou viac ako dvoch stoviek verejnoprospešných organizácií.

debata chyba
Viac na túto tému: #Princezná Anne

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...