Krásna kráľovná Letizia na Ibize! S manželom zachraňujú následky škandálu

Španielsko sa nezmieta len v kríze spôsobenej koronavírusom, ale tiež mu hrozí kríza monarchie. Dôvodom je škandál niekdajšieho kráľa Juana Carlosa. Syn Felipe sa snaží s manželkou "zachrániť, čo sa dá".

19.08.2020 13:00
debata
Kráľovná Letizia a jej manžel, kráľ Felipe VI... Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia
Kráľovná Letizia a jej manžel, kráľ Felipe VI počas návštevy Sant Antoni de Portmany na Ibize. Kráľovná Letizia a jej manžel, kráľ Felipe VI počas návštevy Sant Antoni de Portmany na Ibize.

Päťdesiatdvaročný panovník Felipe spoločne so svojou pôvabnou manželkou, kráľovnou Letiziou navštívili na jeden deň Ibizu. Aj tomuto ostrovu hrozí obrovská ekonomická kríza, keďže hlavné príjmy z turizmu sa znížili na minimum a zdá sa, že záver leta bude ešte horší.

Možno aj preto sa kráľ, ktorý má za menom číslovku šesť, rozhodol navštíviť a podporiť svojich „poddaných“. Pozornosť médií patrila aj 47-ročnej Letizii, ktorá sa na ostrove objavila v nežných snehobielych šatách z madeirovej čipky. Obaja zástupcovia kráľovskej rodiny mali po celý čas na ústach ochranné rúško. Chcú tak apelovať na obyvateľov Španielska, ktoré sa po menšej prestávke stretlo s opätovným nárastom infekcií vírusom covid-19.

Kráľovský pár momentálne podľa viacerých názorov zachraňuje tiež škandalóznu situáciu, ktorá nastala priamo v španielskej monarchii a o ktorú sa postaral Felipeho otec, bývalý kráľ Juan Carlos. Ten opustil Španielsko na pozadí finančného škandálu zahŕňajúceho Saudskú Arábiu.

Svoje rozhodnutie vysvetlil tým, že nechce, aby jeho súkromné škandály a obvinenia z korupcie zatienili vládu jeho syna, kráľa Filipa VI. Odcestoval do Spojených arabských emirátov a od začiatku augusta zotrváva v luxusnom hoteli v Abu Zabí.

Bývalého kráľa v súčasnosti vyšetruje Najvyšší súd v súvislosti korupčnými aktivitami. Vyšetrovanie sa týka výstavby vysokorýchlostnej železnice medzi mestami Medina a Mekka v Saudskej Arábii, v rámci ktorého Juan Carlos údajne prijal od Saudskej Arábie úplatok vo výške 100 miliónov dolárov (85 miliónov eur). Peniaze boli údajne prevedené bez vedomia španielskych finančných úradov na švajčiarske kontá. Vyšetrovatelia uvádzajú, že Juan Carlos sa peniaze navyše pokúsil pred španielskymi úradmi skryť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #škandál #Juan Carlos #kráľovná Letizia #kráľ Felipe

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...