Petra Hřebíčková: Konečne som mohla popustiť uzdu svojmu temperamentu

Do slovenských kín prichádza bláznivá komédia Šťastie je krásna vec Jiřího Dairmaida Nováka.

20.08.2020 00:00
Petra Hřebíčková Foto:
Herečka Petra Hřebíčková a Karel Zima v komédii Šťastie je krásna vec.
debata

Dvojica ústredných postáv, Čenda s Janou, to nemajú v živote jednoduché. Obaja sú nezamestnaní, Čenda má dlhy všade, kam sa pozrie a najčastejšou návštevou u nich doma je exekútor. Toto všetko však zmení farárom požehnaný tiket do lotérie. Rozprávková výhra 176 miliónov korún im otvára dvere do veľkého sveta neobmedzených možností, ale aj k hromade nových kamarátov, ktorí by si radi z výhry kus odkrojili. A hoci sa to niektorým podarí a vzťah dvojice sa naruší, nakoniec predsa len zistia, že najväčšou výhrou v živote je láska.

Ústredné postavy v snímke stvárnili Petra Hřebíčková a Karel Zima. „Ja keď som si prečítala ten scenár, hovorila som si, že síce nie som úplne ten divák, ktorý by hltal crazy komédie, no vedela som, že by ma to strašne bavilo točiť, takže som sa na to hrozne tešila. Ja som doteraz nakrúcala skôr také romantické komédie. V tomto filme hrá láska síce tiež veľkú rolu, no mohla som tu zároveň trošku viac pustiť uzdu nejakému svojmu temperamentu, takže som si to fakt užila,“ vyjadrila sa Hřebíčková.

"Je to hlavne komédia o dvoch ľuďoch, ktorí sa majú bezpodmienečne radi. Tá výhra je len taká zápletka, veľmi zaujímavá, dobrodružná a ukáže niektoré veci, no keby som bol divák, bavilo by ma pozerať sa na týchto dvoch pokojne aj bez toho, že by niečo vyhrali. Sú prostí, v dobrom zmysle jednoduchí, nechcú viac, ako majú a sú tak archaicky dobrí. Majú sa radi, nepodvádzajú sa, stretli sa, lebo sa mali stretnúť a asi aj spolu zomrú – či budú mať deti alebo nie, patria k sebe. A zažiť niečo také, po tom každý z nás túži,“ podotkol Zima.
debata chyba
Viac na túto tému: #Šťastie je krásna vec #Petra Hřebíčková

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...

+ Budete sa cítiť výborne, najlepšie na prechádzke so svojím psíkom.
Nestrácajte nádej, pokračujte ďalej v sne o...