Rozhodnuté! Hviezda seriálu Plný dom, Lori Loughlin, ide za mreže

Súd do väzenia poslal aj jej manžela, návrhára Mossima Giannulliho.

22.08.2020 13:52
Lori Loughlin Foto: ,
Herečka Lori Loughlin.
debata (14)

Americká herečka Lori Loughlin a jej manžel, návrhár Mossimo Giannulli, pôjdu do väzenia kvôli podvodu, ktorým sa pokúsili na univerzitu v Kalifornii dostať svoje dve dcéry. Herečka dostala dvojmesačné trest, jej manžel pôjde za mreže na päť mesiacov. Súčasťou trestu je aj vysoká pokuta a všeobecne prospešné práce.

Giannulli aj Loughlin sa k podvodu priznali. Sprostredkovateľovi zaplatili pol milióna dolárov za to, že nechal ich dve dcéry zapísať do veslárskeho tímu na Juhokalifornskej univerzite, hoci ani jedna sa tomuto športu nevenovala. To im malo zabezpečiť úspech na prijímacích skúškach.

Herečka Lori Loughlin a jej dcéra Olivia Jade... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Lori Loughlin a jej dcéra Olivia Jade Giannulli Herečka Lori Loughlin a jej dcéra Olivia Jade Giannulli.

Do škandálu s podvodnými prijímačky na prestížne univerzity sa zaplietlo viac ako päť desiatok ľudí, vrátane známych osobností. Ústrednou postavou rozsiahleho podvodu, ktorý médiá označujú za najväčší svojho druhu v dejinách, je konzultant pre prijímacie konanie William „Rick“ Singer. Ten sa vlani priznal k tomu, že pomáhal s podvodmi pri vstupných testoch a podplácal univerzitných trénerov, aby zapísali deti jeho klientov ako členov športových tímov, čo im zabezpečilo miesto na vysokých školách.

Giannulli a jeho manželka, známa napríklad zo sitcomu Plný dom, dlho tvrdili, že peniaze zaplatili v dobrej viere ako legitímny dar univerzite a obviňovali prokuratúru z toho, že zatajuje dôkazy v ich prospech. Nakoniec sa ale priznali. Celkom majú zaplatiť aj pokutu vo výške 400 000 dolárov, herečka musí vykonať 100 hodín verejnoprospešných prác, jej manžel potom 250.

„Nekradli ste chlieb, aby ste nakŕmili rodinu. Pre vaše činy neexistuje ospravedlnenie, takže sú o to viac odsúdeniahodné,“ povedal sudca Nathaniel Gorton.

K podvodom v snahe dostať deti na univerzity sa už priznalo vyše 20 zámožných rodičov. Bola medzi nimi aj herečka Felicity Huffman, ktorá účinkovala napríklad v seriáli Zúfalé manželky. Vlani bola odsúdená k dvom týždňom vo väzení a pokute 30 000 dolárov.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #väzenie #Lori Loughlin #podpod

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...