Z komisára Corrada Cattaniho je sedemdesiatnik! S mladou manželkou po boku, pozrite

Jeseň prinesie na televízne obrazovky aj niekdajší seriálový hit - Chobotnicu. Spomínate si na hlavného hrdinu?

24.08.2020 00:00
Michele Placido Foto:
Michele Placido v seriáli Chobotnica (1984).
debata (16)

Hoci taliansky herec Michele Placido má na svojom konte takmer 130 filmových či televíznych rolí, pre slovenských divákov zastane zrejme už naveky spojený so seriálom Chobotnica. Práve ten začne Trojka vysielať v septembri. Obľúbený seriálový hit, ktorý debutoval v 80. rokoch minulého storočia, vtiahne divákov do boja komisára Corrada Cattaniho so sicílskou mafiou.

Corrado Cattani v podaní Michela Placida mal v Taliansku premiéru v roku 1984. Okrem hlavného hrdinu ponúkol divákom aj ďalších talianskych hercov, napríklad obľúbenú krásku Barbaru De Rossi či francúzsku herečku Nicole Jamet. Pre českých a slovenských divákov ho nadaboval český herec Jan Kanyza, celkovo vzniklo 48 epizód seriálu. O hudbu k seriálu sa postaral legendárny taliansky skladateľ, Ennio Morricone.

Michele Placido  a jeho manželka, herečka... Foto: Profimedia
Michele Placido Michele Placido a jeho manželka, herečka Federica Vincenti na júlovom filmovom podujatí na Sardínii.

Kariéra Michela Placida sa populárnou Chobotnicou ani nezačala a ani neskončila. Cattaniho začal hrať tesne pred štyridsiatkou, ako 38-ročný. Dnes už 74-ročný herec je však stále aktívny pred filmovými kamerami. V roku 2020, po 4-ročnej prestávke, už stihol nakrútiť dve snímky. Filmy sú mu bližšie ako seriály, keďže po Chobotnici sa objavil už len v štyroch seriáloch. Za zmienku stojí jeho účinkovanie v sérii Otázka rešpektu (2006), ktorá sa opäť zaoberala témou mafie.

Michele Placido a herečka Paz Vega v roku 2010... Foto: SITA/AP, Andrew Medichini
Michele Placido Michele Placido a herečka Paz Vega v roku 2010 počas premiéry jeho snímky Vallanzasca - Gli angeli del male (Vallanzasca - The Angels of Evil).

Pred pár týždňami, koncom júla, prijal pozvanie na filmové podujatie konajúce sa na Sardínii, v letovisku Santa Margherita di Pula. Pred objektívmi si po boku šarmantného sedemdesiatnika zapózovala napríklad aj francúzska hviezda Isabelle Huppert (67). Na podujatí ho sprevádzala jeho mladá manželka, talianska herečka Federica Vincenti. Od Placida je mladšia o 37 rokov a pár má spolu jedno dieťa, syna Gabriela.

Michele Placido na festivale v Ríme v roku 2012. Foto: SITA/AP, Alessandra Tarantino
Michele Placido Michele Placido na festivale v Ríme v roku 2012.

Okrem herectva sa Michele Placido venuje aj réžii, v tejto pozícii sa podpísal pod vyše desiatku filmov.

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #chobotnica #Michele Placido

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...