Krásne gesto od synov! Takto si princovia William a Harry uctia Dianu

V Kensingtonskom paláci v roku 2021 odhalia sochu princeznej Diany. Sochu dali zhotoviť Dianini synovia, princovia William a Harry, v roku 2017 pri príležitosti 20. výročia jej tragickej smrti.

29.08.2020 11:00
Britain Princess Diana Timeline Foto: ,
Princezná Diana na archívnej fotografii z novembra 1987.
debata (1)

Sochu princeznej Diany umiestnia v júli 2021 v Kensin­gtonskom paláci v Londýne pri príležitosti 60. výročia jej narodenia, informovala na svojej stránke stanica BBC. Obaja jej synovia vyjadrili presvedčenie, že socha všetkým návštevníkom Kensingtonského paláca pripomenie život a posolstvo ich matky.

Záber z roku 1995: Princezná Diana so synmi... Foto: SITA/AP, LYNNE SLADKY
Záber z roku 1995: Princezná Diana so synmi princom Harrym a princom Williamom a s manželom Charlesom. Záber z roku 1995: Princezná Diana so synmi princom Harrym a princom Williamom a s manželom Charlesom.

Diana bola prvou manželkou ich otca princa Charlesa – následníka britského trónu. Rozviedli sa v roku 1996. Diana sa narodila 1. júla 1961. Zahynula 31. augusta 1997 spoločne so svojím vtedajším partnerom Dodim al Fayedom po tom, ako ich auto havarovalo v parížskom tuneli.

Sochu vytvoril umelec Ian Rank-Broadley. Tento sochár je aj autorom portrétu kráľovnej, ktorý sa nachádza na britských minciach.

Princ William, jeho manželka Kate a princ Harry... Foto: SITA/AP, Chris Jackson
kate Princ William, jeho manželka Kate a princ Harry na premiére bondovky Spectre, v Londýne v roku 2015.

Kensingtonský palác uviedol, že umiestnenie sochy bolo posunuté z dôvodu pandémie koronavírusu SARS-CoV-2. Na budúci rok však bude odhalená v jednej zo záhrad paláca. V Londýne sa nachádza viacero pamätníkov venovaných princeznej Diane. Jedna zo záhrad Kensingtonského paláca bola otvorená pri príležitosti 20. výročia jej smrti.

Kensingtonský palác je v súčasnosti oficiálnou rezidenciou Princa Williama a jeho manželky, vojvodkyne z Cambridgea. V minulosti bol i sídlom princeznej Diany.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #princezná Diana #Kensingtonský palác

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...