Prečo mala vojvodkyňa Meghan na Kate ťažké srdce?

Vzťah medzi vojvodkyňami je už dlhodobo v médiách diskutovanou témou.

31.08.2020 00:00
Vojvodkyňa Meghan Foto: ,
Vojvodkyňa Meghan a vojvodkyňa Kate v roku 2019.
debata

Preto niet divu, že sa táto téma objavila aj v novinke s názvom „Finding Freedom: Meghan and Harry and the Making of a Modern Royal Family“. Od jesene 2018, teda pár mesiacov po svadbe Harryho a Meghan, sa začali britskými médiami šíriť správy o narušenom vzťahu dvoch žien. Keď sa Harry a Meghan v novembri 2018 odsťahovali z Kensingtonského paláca, bolo zrejmé, že na zvestiach o narušených vzťahoch čosi pravdy predsa len bolo. Krátko nato Harry a Meghan ohlásili, že sa budú venovať svojim charitatívnym projektom a spoločné projekty, v ktorej sa objavovala celá štvorica (William, Harry, Kate a Meghan) tak dostali náhlu stopku.

Ako uvádzajú autori knihy, Meghan necítila zo strany Kate žiadnu podporu, dokonca ani v období, kedy čakala svoje prvé dieťa, syna Archieho. „Meghan nadobudla pocit, že Kate nevynaložila veľa úsilia, aby sa o ňu v niektorých temnejších okamihoch, najmä počas jej tehotenstva, postarala,“ píše sa v knihe.

Pravdou je aj fakt, že manželke princa Harryho vadil nerovný prístup britských bulvárnych médií k nej a ku Kate. Z analýzy, o ktorú sa pred pár mesiacmi postaral britský denník The Guardian, sa Meghanine ponosy ukázali ako pravdivé.

Analýza podľa všetkého potvrdila jeden z argumentov Meghan, ktorá sa sťažovala na prístup médií a najmä dvojaký meter britského bulváru. The Guardian na základe 843 článkov v 14 tlačených denníkoch zistil, že 43 percent z nich bolo negatívnych, 20 percent ich bolo pozitívnych a zostávajúce články mali neutrálne vyznenie. Pokiaľ išlo o články z rovnakej doby, ktoré hovoria o Kate, 45 percent ich bolo pozitívnych, 47 percent neutrálnych a len osem percent negatívnych.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #vojvodkyňa Meghan

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...