Sám umieral, no stále pomáhal! Posledná SMS od zosnulého Bosemana dojíma

Sám bojoval so zákernou chorobou, no snažil sa pomáhať iným a robil všetko preto, aby pomohol chorým deťom. O nedávno zosnulom hercovi Chadwickovi Bosemanovi to prezradil producent Nate Moore.

03.09.2020 14:02
debata
Herec Chadwick Boseman v kreácii Versace. Foto: SITA/AP, Charles Sykes
Herec Chadwick Boseman v kreácii Versace. Herec Chadwick Boseman v kreácii Versace.

Hollywoodsky tvorca, ktorý s Bosemanom spolupracoval práve na megaúspešnom filme Čierny panter, sa s hercom následne spoločne venovali aj nadácii Make-a-wish, ktorej cieľom je pomáhať smrteľne chorým detským pacientom. Ešte počas karantény a nariadenej izolácie pred pár mesiacmi sa dvojica snažila potešiť malých pacientov, ktorí bojujú so zákernými chorobami. Práve vtedy Boseman poslal Mooreovi poslednú textovú správu. Týkala sa jeho snahy pomôcť chorým deťom.

""Bolo to počas lockdownu a spoločne sme pracovali na tom, aby sme k mladému chlapcovi dostali nahratý pozdrav od T'Challu (postava Čierneho pantera) a balíček hračiek – nebol to ľahký výkon, keďže sme nesmeli opustiť svoje domovy alebo ísť do kancelárie," uviedol pre magazín People Nate Moore. „Chad však prišiel na to, ako to dosiahnuť, pretože mu na tom veľmi záležalo. Vnímal to osobne.“

„Zlomilo ma to, človeče,“ napísal vraj Chadwick Boseman v poslednej správe. „Musíme to pre nich urobiť. Ľudia si zaslúžia v živote aspoň trochu hojnosti, zvláštne chvíle. Prežili si pekelnú chorobu. Ak sme dokázali na chvíľu zmierniť ich utrpenie a priniesť radosť a dúfam, že pár okamihov, ktoré mu pomohli preniesť sa cez to ťažké, potom sme zmenili jeho život," znie vraj kompletná správa od afroamerického herca, ktorý sám podľahol minulý piatok rakovine hrubého čreva.

Bosemanovi pritom chorobu diagnostikovali už v roku 2016 a bojoval s ňou aj v čase nakrúcania kinohitu Čierny panter. Choroba sa na čas zastavila a jeho stav sa počas rokov striedal, posledné mesiace sa však rakovina hrubého čreva v štádiu 3 zmenila na rakovinu v štádiu 4. Chadwick Boseman o svojej chorobe povedal len veľmi úzkemu okruhu spolupracovníkov a mnohí kolegovia o jeho zdravotných problémoch ani netušili.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #choroba #rakovina #charita #Chadwick Boseman

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...