V bikinách vyrážala Raquel Welch dych! Niekdajší sexsymbol oslavuje 80-ku

Jednou z dlhého radu sexuálnych symbolov strieborného plátna bola v 60-tych a 70-tych rokoch Raquel Welch, ktorej fotografie v kožušinových bikinách sú dnes už legendou.

05.09.2020 00:00
debata (10)

Americká herečka a speváčka Raquel Welch, ktorá 5. septembra oslavuje osemdesiatku, natočila päťdesiatku hlavne dobrodružných filmov a westernov (napríklad Fantastická cesta, Bandolero !, 100 pušiek). Za postavu Constance Bonacieuxovej – lásky d'Artagnana v Troch mušketieroch (1973) – dostala ocenenie Zlatý glóbus. Slovenským divákom je Welch dobre známa aj z francúzskej komédie Zviera z roku 1977, v ktorej hrala s Jeanom-Paulom Belmondom.

Sexsymbol Raquel Welch v roku 1967. Foto: Profimedia
Raquel Welch Sexsymbol Raquel Welch v roku 1967.

Kráska s juhoamerickými koreňmi, vlastným menom Jo Raquel Tejadaová, sa narodila v roku 1940 v Chicagu. Bola najstaršia z troch detí bolívijského inžiniera a anglickej herečky. Ako dvojročná sa s rodičmi presťahovala do Kalifornie. Už od malička spievala, tancovala a hrala v školských divadelných predstaveniach. V Hollywoode sa Welch spočiatku živila ako modelka, čašníčka v baroch či hlásateľka počasia.

Raquel Welch na zábere z rolu 2016. Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
Raquel Welch Raquel Welch na zábere z rolu 2016.

Postupom času sa cieľavedomá Welch presadila aj v Hollywoode – prvýkrát zažiarila vo filme Milión rokov pred Kristom, v milostnej dráme z doby kamennej, kde sa pohybovala v odvážnych kožušinových bikinách.

Herečka Raquel Welch na zábere z roku 2007.
Raquel Welch na zábere z rolu 2016.
+2Herečka Raquel Welch na akcii Carousel Of Hope...

Kým pre Ameriku bola Welch najmä sexuálny symbol, v Európe dostala aj iné ponuky a zahrala si napríklad v snímke slávneho talianskeho režiséra Vittoria de Sicu Najväčší balík zo všetkých.

Jednou z jej mála posledných úloh vo filme bola epizódna postava v úspešnej komédii Pravá blondínka v roku 2001 alebo podobná úloha v snímke Forget About It (Zabudni na to, 2006). V roku 2013 si ešte zahrala v životopisnej snímke o talianskej módnej návrhárke s rovnomenným názvom Donatella Versace a v roku 2017 vo filme How to by a latin lover (Ako sa stať zlatokopom).

Herečka bola štyrikrát vydatá, ale ani jedno manželstvo sa jej nevydarilo. Má syna a dcéru, ktorá je takisto herečka.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #výročie #Raquel Welch

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...