Po Hane Zagorovej bojuje s koronavírusom aj česká herečka Ivana Andrlová

59-ročná herečka Ivana Andrlová sa lieči v domácej karanténe.

08.09.2020 12:58
Ivana Andrlová Foto:
Česká herečka Ivana Andrlová.
debata

V piatok večer česká speváčka Hana Zagorová a jej manžel Štefan Margita prostredníctvom sociálnych sietí potvrdili, že majú koronavírusové ochorenie covid-19. Ochorenie u našich českých susedov dostalo do domácej izolácie ďalšiu známu tvár, sympatickú herečku Ivanu Andrlovú.

Ochorenie Ivany Andrlovej pre idnes.cz potvrdila riaditeľka „Divadelní společnosti Háta“, Olga Želenská: „Ivana Andrlová nemá žiadne vysoké teploty, ako píšu niektoré médiá. Rozhodne nie je v nemocnici. Je doma a dúfame, že sa čoskoro uzdraví. Je to ale pre nás nepríjemná situácia. Časť súboru musí byť teraz v karanténe.“ Špekulácie niektorých českých médií, že herečka leží s ťažkým priebehom ochorenia v nemocnici, sa tak neukázali ako pravdivé.

Herečka Ivana Andrlová bola žiarivou hviezdou osemdesiatych rokov. Išla z jedného televízneho filmu do druhého a jej tvár poznali nielen českí, ale aj slovenskí diváci, u našich susedov bola jednou z najznámejších televíznych princezien. Zahrala si v rozprávkach ako „Co takhle svatba, princi?“, „Chytrá princezna“ či „Princové jsou na draka“ s pesničkami Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlířa. Stvárnila výrazné úlohy aj v seriáloch ako Chlapci a chlapi, Sanitka, Lietajúci Čestmír a mnohých ďalších. S Lukášom Vaculíkom sa predviedla vo filme Vítr v kapse.

Po roku 1989 však prišiel útlm, herečka začala podnikať a k herectvu sa vracala len občas. Po roku 2000 bol tento útlm ešte výraznejší a na obrazovke ju bolo vidieť veľmi málo, zväčša len v epizódnych seriálových úlohách. Diváci ju v poslednej dobe mohli vidieť v seriáloch V.I.P. vraždy či Přístav.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ivana Andrlová #koronavírus

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...