Eva Vejmělková o nevere: Muži nehľadajú lepšiu ženu, len inú, než majú doma

Eva Vejmělková a Dušan Rapoš vo štvrtok večer odpremiérovali v Bratislave filmovú novinku Ženská pomsta, pod ktorú sa podpísali aj ako scenáristi.

11.09.2020 11:00
Eva Vejmělková Foto:
Eva Vejmělková na premiére novinky Ženská pomsta.
debata (6)

Nová česká snímka rozpráva príbeh troch žien, ktoré spojí rovnaký osud – nevera manželov. Film je úsmevným pohľadom na mužskú krízu stredného veku a oslavou ženskej solidarity a priateľstva. Ženské osudy po partnerovej nevere na plátne rozohrali Jana Paulová, Mahulena Bočanová a Eva Vejmělková. Postavy neverníkov si zahrali Miroslav Etzler, Robert Jašków a Petr Rychlý.

O nevere, prvej pomoci po jej odhalení či druhej šanci si pozrite v rozhovore s Evou Vejmělkovou pre TV Pravda.

Video

Uvedenie snímky si v Bratislave nenechali ujsť herci Ľubomír Paulovič či Ján Greššo, herečky Danica Jurčová, Eva Sakálová, speváčka Marcela Molnárová či moderátorka Petra Bernasovská. Bezpochyby najväčšou hviezdou premiéry bola česká herečka Eva Vejmělková, ktorá sa v hlavnej postave vrátila pred kamery po dlhšej prestávke, roky sa totiž v Havířove venuje psychologickej praxi. Čo 51-ročnú herečku zlákalo pred kamery? „Scenár. Vždy, keď som sa rozhodla vrátiť do filmu či do televízie, išlo o príbeh. Pred pár rokmi som natočila film Kluci z hor s Martinom Dejdarom a Jiřím Lábusom, takže platí, že keď je dobrý príbeh, hereckej práci sa nebránim,“ opísala herečka pre TV Pravda.

Producent  Petr Šiška, Eva Vejmělková  a  Dušan...
Eva Vejmělková na premiére novinky Ženská pomsta.
+3Producent  Petr Šiška, Eva Vejmělková  a  Dušan...

Pod film je ako režisér podpísaný jej manžel, Dušan Rapoš. Je to pre ňu výhoda alebo väčší stres, pracovať s tak blízkym človekom? „My sme sa pri práci spoznali, takže my spolu pracujeme celý život. Či už sme robili divadlo, natáčali filmy alebo pripravovali scenáre, prelína sa to celým naším životom, je to pre nás normálne. Naopak, to, že sme na seba napojení, je pre mňa výhoda. Na pľace som ja herečka, on režisér, takže naše pozície sú jasné a ja to rešpektujem,“ opísala sympatická blondínka a s úsmevom dodala: „Doma zasa režírujem ja.“

Film sa točí okolo mužskej nevery, pomsty aj ženskej solidarity. Ako vidí mužskú neveru ona aj z pozície psychologičky? „Ženská a mužská nevera by mala byť logicky pol na pol. Ale mužská a ženská nevera sú iné a každá má svoje špecifiká. Keď sa zamiluje žena, je to o tom, že jej vo vzťahu niečo chýba, záujem, nežnosti, porozumenie… Muži podvádzajú aj z tohto dôvodu, ale aj z iného. Hoci je pre nich doma všetko v poriadku, rodina funguje a majú dokonalé manželstvo, napriek tomu majú tendenciu hľadať ženu mimo domu – nie lepšiu, ale jednoducho inú,“ opísala Vejmělková.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Eva Vejmělková #Dušan Rapoš #Ženská pomsta

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...