Princ Harry oslavuje 36! Jeho uplynulý rok? Útek z Británie a šialené sťahovanie po Amerike

Britský princ Harry 15. septembra oslavuje 36. narodeniny. Jeho uplynulý rok bol bezpochyby náročnou skúškou.

15.09.2020 11:00
meghan Foto: ,
Princ Harry a vojvodkyňa Meghan - archívna snímka.
debata (2)

Posledné správy o Harrym a Meghan? Tie sa už istú dobu netýkajú kráľovskej rodiny, ale skôr filmového či televízneho biznisu. Koncom augusta britský princ Harry a jeho manželka Meghan podpísali dohodu so spoločnosťou Netflix o výrobe viacerých programov. Viacročná dohoda zahŕňa dokumentárne filmy, dokumentárne seriály, filmy i detské programy. "Budeme sa sústreďovať na tvorbu obsahu, ktorý informuje ale takisto dáva nádej,“ uviedli Harry a Meghan. Dodali, že výroba inšpiratívnych rodinných programov je pre nich ako čerstvých rodičov dôležitá.

Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa... Foto: SITA/AP
Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu. Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu.

V auguste sa Harry a jeho manželka sa presťahovali do mesta Santa Barbara v americkom štáte Kalifornia. Luxusné sídlo, ktoré si prenajímali v Hollywood Hills od producenta a herca Tylera Perryho, tak vymenili za vlastné bývanie v Santa Barbara. Presťahovaním sa zároveň získali aj nových celebritných susedov ako Oprah Winfrey, Ellen DeGeneres, George Lucas či Rob Lowe.

Nový domov Harryho a Meghan v Santa Barbara za... Foto: The Grosby Group / Grosby Group / Profimedia
princ Harry Nový domov Harryho a Meghan v Santa Barbara za 14 650 000 dolárov.

Posledný marcový deň s Harrymu a jeho manželke Meghan skončili kráľovské povinnosti. Harry s Meghan začiatkom roka zaskočili britskú aj svetovú verejnosť oznámením, že sa vzdajú svojich oficiálnych povinností v rámci kráľovskej rodiny i peňazí z verejných zdrojov a budú sa snažiť o finančnú nezávislosť. V januári opustili Veľkú Britániu a za svoj domov si namiesto Spojeného kráľovstva vybrali Severnú Ameriku. Najskôr sa udomácnili v Kanade, potom v Los Angeles, až napokon skončili v Santa Barbare.

Britská kráľovná Alžbeta II. v spoločnosti... Foto: SITA/AP, John Stillwell
Záber z roku 2018. Britská kráľovná Alžbeta II. v spoločnosti svojho vnuka Harryho a jeho manželky Meghan, vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu. Britská kráľovná Alžbeta II. v spoločnosti svojho vnuka Harryho a jeho manželky Meghan, vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu - archívny záber.

Začiatkom januára 2020 dvojica šokovala britskú verejnosť oznámením, že sa vzdajú svojej úlohy v kráľovskej rodine a začnú pracovať, aby sa stali finančne nezávislými. "Máme v úmysle vzdať sa úlohy ‚popredných‘ členov kráľovskej rodiny a pracovať, aby sme sa stali finančne nezávislými, zatiaľ čo budeme naďalej plne podporovať Jej Veličenstvo kráľovnú,“ uviedli Harry a Meghan vo vyhlásení 8. januára.

Záber z 10. júla 2018: Kráľovská rodina na... Foto: SITA/AP, Matt Dunham
Britain Royal Farewell Záber z 10. júla 2018: Kráľovská rodina na balkóne Buckinghamského paláca - zľava: Princ Charles, Camilla, vojvodkyňa z Cornwallu, princ Andrew, kráľovná Alžbeta II., Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu, princ Harry, princ William a Kate, vojvodkyňa z Cambridge.

Harry je druhým synom princa Charlesa a zosnulej princeznej Diany a je šiestym v poradí v nástupníckej línii na britský kráľovský trón. Jeho brat, princ William, je druhým v nástupníckej línii na trón po svojom otcovi Charlesovi.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #narodeniny

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...