Nový film o Nicholasovi Wintonovi! S oscarovou hviezdou v hlavnej úlohe

Biografický film v koprodukcii BBC sa zameria na záchranu židovských detí, ktorú Winton zorganizoval v rokoch 1938 a 1939 vo vtedajšom Československu.

14.09.2020 13:00
Nicholas Winton Foto: ,
Nicholas Winton, ktorý počas druhej svetovej vojny zachránil z Československa viac ako 650 detí pred odvozom do koncentračných táborov, zomrel vo veku 106 rokov v roku 2015.
debata

Americký herec Anthony Hopkins obsadí hlavnú úlohu vo filme o záchrancovi židovských detí Nicholasovi Wintonovi. Uvádza to portál Deadline Hollywood. Mladého Wintona si v snímke One Life (Jeden život) zahrá britský herec Johnny Flynn.

Herec Anhtony Hopkins. Foto: SITA/AP
Herec Anhtony Hopkins. Herec Anhtony Hopkins.

Biografický film v koprodukcii BBC sa zameria na záchranu židovských detí, ktorú Winton zorganizoval v rokoch 1938 a 1939 vo vtedajšom Československu. Vďaka jeho nasadeniu sa podarilo dopraviť z Prahy do Británie vyše 600 detí.

„Hoci Nicholas nikdy nežiadal, aby jeho altruistickému gestu bola venovaná akákoľvek pozornosť, jeho príbeh a príbeh tých, ktorých zachránil, si stvárnenie zaslúži,“ uviedli producenti Ian Cannig a Emile Sherman. Scenár k filmu napísali Lucinda Coxon, autorka scenára filmu Dánska dievča a Nick Drake, ktorý napísal scenár k snímke Romulus, môj otec.

Réžie filmu sa má ujať írska režisérka Aisling Walsh, ktorá nakrútila biografický film Maudie a ďalšie celovečerné a televízne snímky. Produkciu snímky má na starosti americká spoločnosť See-Saw v spolupráci s BBC Films. Dátum začiatku nakrúcania filmu, miesto ani rozpočet producenti nezverejnili.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nicholas Winton

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...