Chcem covid, zúri Bára Basiková: Zomrelo 200 ľudí, to je nejaká katastrofa?

Cez víkend to bola česká speváčka Lucie Bílá, ktorá prirovnala koronavírus ku chrípke, čo sa dá prežiť. Sama totiž chorobu momentálne prekonáva. Hoci za svoje slová si vyslúžila aj kritiku, že nový vírus zľahčuje, ešte ostrejšia bola jej známa kolegyňa.

22.09.2020 13:28
Speváčka Bára Basiková na krste knihy. Foto:
Speváčka Bára Basiková na krste knihy.
debata (47)

Reč je o speváčke Báre Basikovej, ktorá počas uplynulého víkendu využila svoju platformu na Instagrame na to, aby vyjadrila rozhorčenie nad aktuálnou situáciou v Českej republike aj vo svete. „Ospravedlňujem sa, ale hneď na úvod budem sprostá. Musím byť sprostá. To už inak nejde!!! nech už idú všetci, čo otravujú s koronavírusom a šialenými správami o ňom, do prdele,“ začala hneď zostra Basiková. Cez svoj Instagram odkázala tým, čo strašia koronavírusom, aby „držali hubu a neotravovali všetkými tými katastrofickými kecami“.

„Toto má byť akože čo? Máme sa všetci zrútiť? Prečo? Čo to má znamenať? Je to spiknutie,“ kládla otázku za otázkou vo svojom príhovore na Instagrame česká speváčka, podľa ktorej lekári a odborníci hovoria niečo úplne iné ako verejnosti vnucujú politici a panáci v televízii.

„Na všetkých odborných a povolaných miestach sa dozvedáme stále to isté. Že koronavírus nie je nebezpečný viac než silná chrípka, infekcia alebo iná viróza. Zdravý človek v strednom veku nemá pri nakazení vážnejší problém. Choroba prebehne a zase zmizne. Samozrejme tí, ktorí už nejakú chorobu majú, alebo sú už vo vyššom veku, sa musia chrániť rovnako tak, ako keď bývajú na jeseň chrípkové epidémie. A to je celé. Denne zomiera na leukémiu, rakovinu, pľúcne choroby a stovky ďalších chorôb, oveľa oveľa viac ľudí!!! Ale nikto nás tým nestraší! Nikto z infekčných oddelení našich nemocníc nebehá do televízie a nenahlasuje varovné čísla práve zomrelých obetí. Nikto nás neinformuje, koľko pacientov denne zomrie na onkológii, kardiológii alebo oddelení respiračných chorôb. Prečo by to robil,“ pokračovala Basiková. Podľa nej sú choroby a smrť súčasťou nášho života. Boli, sú a budú a ľudia to nezmenia.

Zašla však ešte ďalej, keď zdôraznila, že v Česku zomrelo dvesto ľudí na koronavírus: „Zomrelo dvesto ľudí, keď je nás tu desať miliónov? To je nejaká hrozba, nejaká katastrofa?“ A jej slová pokračovali aj v príspevkoch v debate na jej profile. „V televízii, kde natáčam, nám robia testy každý týždeň a už nás to všetkých strašne štve. A ja si tajne želám, aby som už ten covid tiež chytila a už to mala za sebou. Ja chcem covid,“ dodala speváčka.

Pod jej komentárom sa objavilo množstvo podporných reakcií od fanúšikov a sledovateľov, no Basiková sa stretla aj s výraznou kritikou. Jeden z príspevkov bol od ženy, ktorá je sama infikovaná vírusom a Básikovej odkázala, že rozhodne covid-19 nie je žiadna ľahká chrípka. Mnohí poukazovali tiež na to, že vírus je nový a nikto netuší, ako bude pôsobiť na ľudstvo v priebehu ďalších rokov a opatrnosť je tým pádom na mieste a nutná.

Česko patrí s desiatimi miliónmi obyvateľov medzi rizikové krajiny, kde sa denný prírastok nových infekcií covidom-19 ráta na tisícky. Zatiaľ rekordný počet denného prírastku prípadov padol minulý týždeň, keď za deň pribudlo 3000 pozitívne testovaných osôb.

V Česku na koronavírus ochorela aj speváčka Hana Zagorová, ktorú museli na niekoľko dní hospitalizovať. Následne sa však vrátila do domácej liečby. Vo svete tiež niekoľko osobností prekonalo koronavírus, medzi inými napríklad Tom Hanks, Mel Gibson či Olga Kurylenko. Známy je tiež prípad broadwayského herca Nicka Cordera, ktorý podľahol vírusu vo veku 41 rokov po trojmesačnom boji.

Plácido Domingo sa po koncerte stretol so...
Moderátor Andy Cohen (vľavo) a jeho kolega a...
+17Spevák skupiny Rammstein Till Lindemann počas...
47 debata chyba
Viac na túto tému: #vláda #kritika #Instagram #Lucie Bílá #Bára Basiková #odpor #koronavírus #spiknutie

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....